17 October 2011

Tasik Kenyir lagi...

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Bahagia..Salam Ceria..Hai Semua..

cerita ku outstation di Tasik Kenyir hari tu memang berepisod pisod hokei..bukan ape, sekadar catatan kenangan & boleh dijadikan rujukan yang tak seberapa kepada diri sendiri tak lupe pada yang sudi..

4hb:..
yuhuuuu...tido lena malam semalam dek kerana ujan lebat..dingin sungguh malam tu..bangun seawal 530pg, sedangkan berkumpul jam 830pg..da terbiasa dengan rutin harian di KL..bangun 530pg..selesaikan ape yang patot..sengaja keluar awal untuk menikmati udara segar & permandangan kehijauan hutan rimba ko!..hehhee..poyo je ayat..sebenarnye nak kejau kan bekfas yang best tu..(datang awal leh makan banyak sambil lepak lepak..)tapi sempat gak le melihat kehijauan alam rimba dalam perjalanan nak ke tempat makan tu yer..

opsss..ape aktiviti hari ini yer?!!..hmm lepas je bekfas, kitorang berkumpul untuk ke Air Terjun Lasir..ke sana dengan menaiki bot..

berkawat kaki,tipu jer....berjalan santai mendaki & turun anak bukit dengan perot yang kenyang..bayang kan.........sehingga ade yang jalan sambil tutup mate tau..hehhee..siap ade yang sayangkan lelemak yang malu nak terbit tu..tu yang jalan berlonglai jer..hehehhee...

akhirnya sampai ke jeti..nak naik bot..nak ke Tasik Lasir..hmm macam biasa..posing ceria mesti ade..warm up le konon cik kamera tu...
 1 bot leh muat 16 orang je..haaaa...berebut rebut nak naik 1 bot ngan artis..aku...sebab leh interprame kat kamera besau..sudahnye, aku pun  nak berposing kenangan atas bot gak..tQ to Jerri, dia yang amik gambau ni..yang lain...jgn keciwa hokei..gambar korang kat angle lain...:-}
 cik jurumudi..hehhehe..lagi la berebut diorang nak naik bot kitorang ni..dikemudikan oleh sijelita gamaknye...
 another boat..hmm kan korang ader gak tu..
perjalanan yang mengambil masa selama 20minit..akhirnya sampai di Air Terjun Lasir..memang cantik le permandangan di situ..teruja aku dengan keindahan kejadian Allah Taala... 
 tak sabar sabar nak turun dari bot..
 yahooooo..asalnye sorang je yang nak posing..last last..se group ko!..korang memang pantang nampak kamera kan...start le macam macam gaya nak buat..
 angle lain pulak..asalnye nak amik signbod kat belakang tu jer..last last..ini!!!...
 manja diapit!???...si orang kuning..tapi masih takder line DIGI kan...hehhee..kat Tasik Kenyir ni memang tak de line fon le..
 baru turun bukit batu ke haper nih>>!!!...
 ala ala retis berkumpulan gituewww...
 nak buat teknik foto..tapi tak cukup kelengkapan..haiiiyooo..rugi waoooo...
 kat atas jambatan gantung..korang ni tak gayat eh..bawah tu air terjun tau..
 angle lain lak..untung ada si fotografer tau!..
 tak payah nak susah payah blow rambut tu..sendiri jadi dari tiupan angin yang kuat tu..

aktiviti bebas berakhir setelah semuanya puas menikmati kedinginan & kesegaran Air Terjun Lasir di Tasik Kenyir ni..puas sehingga tergigil gigil & kecut jemari...

pulang ke RPP> makan tengahari> & teruskan aktiviti seterusnya....di next episod tau...

info:..ikan Toman..ikan Lampam..adalah spesis ikan dari Tasik Kenyir yer!!!...

2 comments:

watyz said...

dh g outstation ke blm ni??

Syda mi Sae said...

hehe...da besh even ever....kt aku ler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails