21 October 2011

Selamat Tinggal Semua....

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Bahagia..Salam Ceria..Hai Semua..

Selamat tinggal semua....

Goodbye everbody...

وداعا


再见


नमस्ते


ada 2 perkara yang membuatkan ku berperasaan sedih & seronok untuk mengucapkan selamat tinggal pada semua..

PERKARA 1..(da macam perundangan la pulak!)..

Sedih..Selamat tinggal pada opis ku di Sime Darby kerana ku (unit foto) Jabatan Penerangan Malaysia akan berpindah di Presint 5, Putrajaya pada 25hb oktober ini,..sedih....4 tahun ku di Sime Darby..opis yang betol betol terletak di tengah bandar..senang nak ke sana dengan LRT jer..SOGO pun dekat..(tapi takder la mengukur jalan hari hari hokei!)...sedhihhhh..pasni, pasti ku terkocoh kocoh bersiap di awal pagi kerana mengejar jalan tak jem..hehhee..kene gerak awal, kalo tak, alamat nye sanggut jem di Tasik Selatan sebab nye, ku berulang alik Cheras > Putrajaya > Cheras hari hari sampai ke pencen yer!..memang sengaja tak apply kuaters..memang sengaja nak berulang alik..dengan 50km & tol rm2.60 pergi & balik sehari tu...hehehe...& itu yang membuatkan aku paliiiiiing sedih...perbelanjaan makin bertambah..(TQ PM:..bajet 2012 akan datang boleh meringankan beban aku setelah berpindah opis..) hehheeee...

seronok..Selamat Datang opis baru..semua barang baru..envirionment baru..kawan baru..mesti mood pun baru kan..pendek kate, semua baru!..pergi kerja pun dengan kereta baruuuuuu basuh..& start ke opis di bulan baru...1 November..aku masuk lewat skit..(sukehati le!)..hehheehh...

sebahagian daripada barang barang studio yang selamat di packing..
semua barang aku dimuatkan dalam 4 kotak..dan 1 kabinet..kabinet ni kosong..& semua nya bertagging dolly yang cumel ini...thanks Wanshifalo..
 hoooo..ruangan melepak..a.k.a ruangan kerja..hampir sebulan warga unit foto bersetinggan macam ni dek kerana plan perpindahan ditangguhkan selepas raya ri tu...hmm best kan!..papan putih tu bukti pergerakan aliran tugasan kami di unit foto..semua job luar mahupun dalam semua tercatat di situ..termasuklah mereka yang bercuti..jadi, tiada persolan kenapa opis tu kosong yer!!!!...
 tak percaya kami tinggal setinggan..tanpa partitition, komputker..printer...selama sebulan..memang melepak sampai ke petang bebs..(utt mereka yang tiada job luar la..)..hmm leh main pingpong lagi...

PERKARA 2

Seronok:...bermula dari hari ni, 21hb Oktober aku akan bercoti selama seminggu..bersama en suami makan angin di Beijing China...flight jam 1tghari ni..namun begitu...(chewahhhh..skema!)..blog ini tak kan ku biarkan sunyi tak berupdate, ada ku siapkan entry autopublish..yang sudi tu,layan la yer...

Sedih:...rindu kat Rayyan tu..dia tak ikut holiday trip ni, kecik lagi la.rugi..perbelanjaan dia yang tak bape besau umur tu pun da hampir 2k..elok kalo 2k tu wat aku soping kat sana kan...sakan ko!..rayyan ku tinggalkan dengan neneknya di Melaka..setiap kali aku call, mesti dia takder kat uma..ke umah nek nyang la..ke Jusco la..ke taman la..atok bawak ngopi la..nenek bawak ke kelas ngaji la..& yang peliknya...dia langsung tak ingatkan ummi walidnya..happy memanjang..mane tak nye, semua kemahuannye dipenuhi..hmm nnt balik KL..jangan gituew yer nak!...

merealisasikan impian en suami utk ke sini...

semoga semua nya selamat...

da daaa.....

10 comments:

watyz said...

selamat bercuti.. semoga selamat pergi dan balik... :)
jgn lupa ole2 utk aku yer

amiey lee said...

wahhh kelasss g makan angin kat beijinggg..

hee alahai rayyan tak ikut ke?

hee hubby kita plak tak leh kalau tak bawa anak2..hee nk kemana2 pun kna hangkut suma..kalau tidak tak yah jalan... boleh gitu????

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Rose..Slmt bercuti ke Beijing ya..takecare.Jgn lupa lak jajan tuk k.atie tau!hikhik
K.atie doakn Rose & HB selamat pergi & kembali serta happy disana.Nie cam ala2 honeymoon la kan?

AzaLea said...

vavavavava.... kelasss ko kak rose...

sy pun ade dua perasaan skrg ni... hepi n sedih...

Hepi : coz kite semakin dekat... motif???

Sedih : coz kene tinggal... knp akak tak angkut sy sekali g beijing... uwaaaaa....

aqishah said...

amboi2 gi jalan makan angin x ajak pun... huhuhuhu selamat bertugas d tmpt baru... mmg tasik selatan tu jammed memanjang.. hak hak hak

ummirayyan said...

watyz:..mekaseh wish me..alhamdulillah selamat segalanya..
pasti ader!!!

ummirayyan said...

amiey:..hehhee..rezeki tahun ni..haah rayyan tak ikut, belanjer besau..orang nye kecik,tak tau pa per..rugi rugi...
nak bawa sumer sume tu kene la manjang saving nyer..hehehe..

ummirayyan said...

Lea:..va va vaaaa..ayat sesedap kelaaaaasss ko mariahh!..hehehe

motif yang agak baik la tu..dok menyemai je skang ni yea..

hehehe...elheeee...dia da pernah sampai..takkan nak g lagi kot?...

ummirayyan said...

aqishah:..hehehe..jalan jalan reramai best gak kan..kene plan sumting utk kumpulkan blogger2 ni kan...

ummirayyan said...

atie:..hai kak atie:..hehhee..honeymoon gak le..
anyway thanks doakan kami..alhamdulillah selamat semuanya..jajan?!!!hoooo...bisa bisa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails