22 February 2011

::Kentang Goyang Versi Saya::

tajuk tak hengat...seksi gitue..ishhh ni nak share pasal resepi hokey..pasal makan makan..
yuhuuuu..gajin lak nak berkongsi resepi hari nih..takder mood la nak join contest ke GA ke bagai..so hari ni nak share Kentang Goyang Versi Saya yang masak..ambil ilham dari kak yati..tapi aku ubah suai skit mengikut selera & bahan yang ader kat dapo tu..da ujung bulan kan..ader je yang tak cukup bahannye tu..

ni bahan yang aku gune:
~ kentang didadu
~ telur
~ bawang besar dihiris
~ marjerin
~ cili merah..dihiris

ala..sukatannye belasah jer..ikut seswai le eh..sape suke kentang lebih..letak r..sape suke bawang lebih..kupas le sendiri..hehehkk..

cara nak buatnyer:
~ kentang tu kupas dulu..cuci..potong dadu dadu..rebus..da masak..tos kan eh..
~ pastu panaskan marjerin..da panas..masukkan bawang..layu skit..masukkan kentang tu..cili merah & telur..
~ gaul gaul le..da puas hati..tutup api..pastu hidangkan ngan roti..

taraaa...ini le gupe nye Kentang Goyang tu..


lapikkan ngan roti..letak sos skit..mayo nak letak pun boleh gak..tapi yang ini takder mayo..dah ujung bulan kan..

sda siap..makan time la..nyumm nyummmm...

aku tak suke betol la..hasil gambar kurang memuaskan hati..angle da betol..kamera yang silap @ aku yang silap eh...

2 comments:

Hayatie said...

Wah, nampak menarik sebab ada cili tu. Kalau nak buat makan sendiri boleh cuba letak cili. Kalau utk anak skali, jawabnya cili bye bye!

Mak Izz said...

sodap nmpk. nk buat la pasni. time goreng tu kena menari goyang2 tak? haha..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails