11 November 2011

Salam Penghulu Hari..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Bahagia..Salam Ceria..Hai Semua..

Salam Jumaat yang penuh keberkatan..amin..

Yihaaaaa...2 minggu sudah saya kembali dari cuti cuti, tapi masih belum berkesempatan nak menghapdet cerita cuti cuti saya tu..alhamdulillah saya sekeluarga sihat walafiat..cerita sepanjang bercuti?!!!harus diabadikan dalam blog ni..tapi nnt yer..-happy-

seriously, sebuk dengan perpindahan ke pejabat baru yang memang huru hara...dengan outstation 3 tempat selama 2minggu lagi..penat dek kerana memandu sendiri..mujur ummi aku & rayyan sudi menemani..hmmm hai la nasib...nasib kami seopis, bahagian kami yang dipecahkan terlebih dahulu sepatutnye pindah awal..tapi tidak....kami yang pindah paling lassssttttt...dari 25hb bertangguh sehingga ke 3hb..dari belum bercuti cuti..sampai da balik bercuti pun masih belum pindah pindah lagi..dok bermain dengan habuk habuk & duduk merempat..dok kat uma setinggan pun lagi ok tau!..bayangkan betapa sadisnya tau!!

Selesai perpindahan tu,busy la pulak dengan aktiviti kemas mengemas pulak..3-4 kotak juga yang perlu disusun kembali ke dalam kabinet tu..suke..suke..suke..sebab walk station kat opis baru ni besar skit dari opis lama..siap dengan 2 kabinet di bawah meja & meja yang panjang & lebar..boleh le nak letak hiasan2 dalaman tu..heheheh..belum pun nak berkemas studio..pantry...hall tu..-pengsan-...

Sepanjang di opis baru, masa, perjalanan & perbelanjaan harus la berhemah hokei..hampir 2 minggu masih tercari cari jalan mane nak elak tol..jalan mane yang tak jem..jalan mane yang tak banyak trafik light..jalan mane yang terbaik..nak di kire nye ada 5 jalan yang boleh diikut & mempunyai km yang panjang..(nnt aku wat entry pasal perjalanan yang menjimatkan tu eh..)..memang hari hari, tiap tiap pagi ini lah topik utama kitorang seopis..sebuk bertanyakan jalan mana..pengalaman sesat barat..terlepas lorong..hehehe..mcm mcm cerita..ye la kan, masih baru di tempat baru..semua tercangak cangak..harus berhemah untuk mendapatkan penjimatan yang maksimum...-ngeeee-

kerja hakiki perlu diselesaikan segera memandangkan banyak yang tertangguh..segala photoshoot yang dibuat perlu diupload & diedit segera..(orang sana da melambai-lambai)...hmm tu la aku tak dan nak beronline..

..eceehhh...ok ok..abaikan kesah ku itu..sebab ada cerita best...hehehhee..


Hehehee...semalam selesai semuanya walaupun ade skit yang tersorok2 tak siap tu...nanti nanti la setle kan..nak berblogging jap....rinduuuuuu weh..tengah mengemas pun dok teringat topik utk dihapdetkan..tapi ape kan daya, ku tak terdaya..hooorrr..kat umah, skang ni memang tak buleh nak ber ternet..ade sedikit renovation tang wayar2 tu en suami tengah buat..so malas nak tarik extension wire tu..online kat opis je la jadinye..


Yang best nye, hari ni akan ku menyepikan diri dari mengkeypochi kan diri sebab aku nak reply semua komen2 yang terperam tu..pastu p melawat korang yang rajin jengah umah aku ni..tunggu kan salam ziarah dari saya yer..-:-)..-

da daaaa....


8 comments:

amiey lee said...

rose..insyaAllah ye.. kalau takde aral

ummirayyan said...

amiey:..no prob!..
sori eh salah spell la td tu..

AzaLea said...

wlcm back kak... lame nooo tak dgr citer... cpt ckit hupdate yer... kihkihkih..

**kak, sy tak pernah lg jejak kaki ke Tanah Besar China... Sokmo ke Tanah Besar Arab jer... huhuhuhu..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rose.Apa kabar?K.atie baru habis bercuti blogging nie...
Sbk jaga ankbuah kat Iph aritu...nk update pon dh cam malas jer.Camna tuh?:)

ummirayyan said...

LeA:..hehehe..tQ..hmm semput like siput le skang ni nak menghapdet blog..slow slow yer..

** ehhh ye ker..ritu akak cam terpandang gambar Lea kat China la..(masa akk g beraya ritu..)..hmm terpandang dengan pandangan lain tu gaknye!..

ummirayyan said...

kak atie:..hai kak,alhamdulillah kabar baik..
tu la..tgk blog akak, sunyi je..
chaiyok chaiyok...updated resepi menu harian akak tu..heheh..sumber inspirasi sy tau..

Mak Izz said...

byknye kudaaaaaaaaaaaaa...

ummirayyan said...

mak izz:..kuda ku lari gagahhhh berani.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails