05 August 2011

Pekerjaan Yang Paling Menarik

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Bahagia..Salam Ceria..Hai Semua..

Salam Ramadhan..

pagi Jumaat yang Barakah ini, sambil intai intai menu ape nak masak untuk berbuka hari ni, sambil baca entry korang yang pasal berbuka semalam la, menu korang la, selitkan juga aktivit bergosss kat opis nih, aku terjengah lak kat MSN .com tu, aku suke sangat sebab MSN Malaysia menyenaraikan pekerjaan paling menyeronokkan & menarik. Nak tahu tak?!!

1- Pengkritik makanan
mesti la kan..dapat makan free jer..tapi kalo tak sedap cam ner lak kan?!!



2- Jurugambar - ini yang membuatkan aku gembira, kerja ku tersenarai..
yer..memang kerja yang paling menyeronokkan..mane taknyer, keje luar je - selam sambil minum air, da selesai keje pasti ade makanan yang best best-ikut job jugak le-
dapat g obersi
dapat masuk kediaman rasmi PM &TPM -  gambar ni kat kediaman rasmi Ketua Menteri Sarawak 
 dapat cover PM, TPM, Presiden dari obersi yang datang ke Malaysia- gambar ni kat kedutaan Thailand, PM dia datang melawat..
 ni yang tak best- amik gambar sport kat tepi padang dengan cuaca yang amat terik sambil memikul menda alah yang besau lagi berat tu..

 
3- Pencipta permainan video
betol gak kan..dia cipta pastu dia yang rasmikan dulu..tapi aku tak minat ngan game ni..tak best r..



4- Pelakon & penyanyi
hmm..yang ni, boleh la dikatekan seronok gak le..yang mane berjaya tu, bakat diorang tu diketengahkan hingga ke obersi kan..



5- Penjaga pulau
tak tau ape yang seronok nyer..dok sorang sorang kat pulau..leh jadi cam zookeeper la pulak..




6- Secret shopper
yang ni aku tak paham le, ape kijaan nye eh..sape sape yang tahu tu moh le share eh..

7- Pencipta ais krim
hehehe..makan ais krim selalu je la..



keje korang tersenarai tak?!!cer citer..ape yang best nye keje korang tu..

6 comments:

AzaLea said...

sy mewakili PA semalaysia ingin menyatakan, bahawasanya, keje kami pun mmg best.. yg tak bestnya bile kene tiau ngan bos jer... selebihnya semuanya best2 belaka..

Kak, sy kenal lh dua org cameraman dr tv3 tu... tp nameny lupe... ngeh3x..

amiey lee said...

keje emy keje paling bosan..sbb kna duk opis heee

Mak Izz said...

pekerjaan mek - sekretari cabuk. x termasuk sbb mmg x best pun. 24jam dok pjbt (kalo ofis hour 24jam lah) sbb kena jawab phone (kalah operator tepon) & layan guest (kalah receptionist). best pun sbb dpt gaji bln2 (eh sume pekerjaan pn dpt gaji bln2) huhu.. nk jd pengkritik makanan lah.

ummirayyan said...

lea:..gud la kalo best eh..ape pun sumer keje mesti ada kene tiau ngan bos nyer la..

hehehe..tu abg rosdee dari TV3 & abg Shah dari RTM..

ummirayyan said...

amiey:..hehehe..takpe, dok opis, tapi masyuukkkkk...

ummirayyan said...

mek:..seketari da macam operator eh..sian mu..

hehehe..seswai r, nak jadi pengkritik makanan..makin menjadi la mu mek...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails