28 February 2012

Para Suami, ini dia PETUA MELAYAN ISTERI..

Hai Semua ;-)*..

Saje nak kongsikan petua ni kat u olss..kot kot ader yang leka, alpa, tak perasan..leh la rujuk rujuk kat sini yer..
kot malu nak bagitau directly, print jer & letak kat tempat dia slalu lalu lalang..pandai le dia baca then follow mane yang baikkk...

ok jom baca:..
1. Sebelum tidur, peluk dan cium isteri. Tidak semestinya cium di mulut tetapi di dahi, di pipi atau mana² bahagian yang biasa dicium….



2. Kemudian, lafazkan ucapan I love you… Kalau nak cakap “Abang cintakan Ayang” pun boleh tapi… Dah jadi budaya kita agaknya nak sebut I love you lebih mudah.

3. Renung wajahnya. Berikan renungan seolah itu kali terkhir untuk anda melihatnya. Kemudian belailah rambutnya.

4. Cuba nyanyikan lagu paling romantis untuk dia. Kalau rasa suara tak sedap, boleh dengarkan lagu yang sebegitu sambil katakan lagu itu anda tujukan khas untuknya.

5. Jika masih ada masa, ulang cerita tentang zaman sebelum berkahwin atau zaman bulan madu. Jangan cerita semua. Satu hari ungkit satu cerita. Tapi yang seronok sajalah. Jangan ungkit masa bergaduh pula…

6. Ajak dia berbicara tentang anak dan keluarga. Ceritakan apa yang dia dah lakukan untuk anda dan anda amat berterima kasih dengan perbuatannya.

7. Kalau mampu, ceritalah tentang isteri² Rasulullah saw dan bagaimana mereka menghadapi cabaran.

8. Tidurlah dalam keadan berpelukan. Biarlah dia berbantalkan lengan, dada atau bahu anda. Sebenarnya ada banyak lagi yang boleh diperbuat. Tidak semestinya berakhir dengan hubungan intim.

Insya-Allah, bila isteri kita tahu yang kita betul² sayangkan dia, layanannya juga akan menjadi lebih baik. Bila layanannya baik, kita nak pasang lain pun jadi ragu² sebab bimbang yang baru kita dapat tak sehebat isteri kita sekarang.

tapi kan, bagi aku..petua ni seswai jugak untuk Isteri kan..kalo suami tak mo buat..isteri buat je..



da daaaa...

tQ sudi baca yer..

Jangan lupe klik iklankat sidebar tu..u klik i.. i klik u..

15 comments:

fieda said...

bagusnya petua ni kalau suami2 diluar sana baca..bahagia hidup kan..esok terjah blog saya plk ye..saya nak share petua melayan suami plk..hehehe..nanti saya link kan sekali entry ni..

fieda said...

eh silap taip ke tadi...esok nantikan petua melayan suami..rasa mcm taip petua melayan isteri plk tadi..

watyz said...

love u too rose... :)

Mama Ema said...

wow, entry yg bagus ni

Rose Khadijah said...

kak fieda:..itu yang ramai kaum wanita termasuk saya harap kan..baca la wahai suami...

selalau terjah blog akak..
owh..tQ..

Rose Khadijah said...

watyz:..luv u 2 3 4 5 ..... ;-)

Rose Khadijah said...

Mama Ema:..kak da balik Sarawak ker?!!...best tak?..

huhuuuu..perkongsian tip aje kak..

Zie said...

emm petua yg bagus utk suami isteri..

sue zainun said...

huhu kalo suami xmo wat nampak gaya isterilah kena ambil alih..

~~AzaLea~~ said...

petua yg sgt bagus... sharing is caring... tq so much..


Salam dari kejauhan...

Mak Izz said...

dlm 8 petua ni, rasanya ehem ehem buat 1 je. kikiki.... kalo aku soh dia bc benda ni pun mesti dia xmo bc. apa cara nk soh dia bc? tampal kt peti es ok tak?

ummirayyan said...

zie:..sama sama saling ingat mengingati..

ummirayyan said...

kak sue:..betol gak tu..isteri juga la nampak gaye nyer..

ummirayyan said...

Lea:..tQ....awak telah meng UP kan traffik sy yer..dari kejauhan tu...
sampai ke US tu blog den dibaca yer...

ummirayyan said...

mak izz:..boleh jer..tampal kat depan pintu lemari pun ok..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails