17 February 2012

Hot Spring, Langkawi

Hai Semua ;-)

Ni baru nak cerita Januari di Utara tu..terskip pulak eh..soriii...naik lori..
ok,ujung bulan Januari tu aku ditugaskan untuk ke Perlis.. biase la, aktiviti menembak kat sana..Program Lawatan Sehari YAB Perdana Menteri di Perlis..

Kene le pandai menyelam sambil minum air kan..hehehe..dah alang alang ke utara, panjang kan langkah ke Langkawi memandangkan memang nak cari piok idaman lagi murah tu..hehehe...keje di Perlis tu 2 hari jer..khamis jumaat..then sabtu tu , kitorang bertiga..aku, en suami & si kenet tu..bergegas la ke Langkawi dengan menaiki feri..kat sana 3 hari 2 malam jer..urusan penghantaran kitorang ke jeti ,parking kete semua di settlekan oleh abg Nuar..rakan seangkatan yang base kat Perlis..tq Bang Nuar..

ngam ngam..sampai jeti jam 1030pg..feri gerak kol 11pagi..tak le lama nak tunggu..tiket untuk dewasa rm16.00 & kanak kanak RM13.00 (aku tak beli pun utk Rayyan..larat lagi  nak pangku..)
ok..dari KL lagi da siap sedia booking hotel + kereta + tiket Island Hoping..jadi, sampai je jeti terus ke kaunter, bayar ape yang patot & amik kereta..kebetulan BANGCIK ni BW & tinggalkan link pasal Langkawi ni kat chatbox aku..jadi, semua nye aku booking online..
kancil putih sehari RM40 (bukan cuti)..island hopping RM30 dewasa..RM20 kanak kanak bawah 5 tahun..hotel Twin Peak..RM99.00 semalam..
 cek in kol 1 lebih..rehat rehat jap, terus ke Idaman Suri..cari barang yang diidam idam kan tu..coklat bagai & piok Cornell o  Vision tu..sukkkkeeerrr...pastu kitorang ke Hot Spring Langkawi..
 ini kali kedua aku & Rayyan sampai kat Hot Spring ni..en suami lom pernah sampai lagi..tu yang pergi tu..nak masuk sini tak yah bayar pun..
 ni permandangan kolam air panas tu...memang panas le air tu..sebab keluar dari matair..bukan panas berjemur tau..cantikkan..

 tapi....kat dalam kolam tu...berlumut..kotor...tak macam Ciater Bandung..
last year aku datang, sanggup gak rendam kaki..mungkin time tu pagi, then cleaner baru bersih kan..ni da petang, so lumut tu sempat le membiak agaknye la...
 gagahkan juga la soh si Rayyan ni pegang..sebab dia kepoh nak mandi nak mandi...heeee....
kat situ ader gerai jualan tau..sambil tengok tengok tshirt, aku tanye la tokei tu..kenapa kotor?!dia kate, itu tindakbalas airpanas tu dengan udara/cuaca..hari hari cleaner dok bersihkan..tapi jadi jugak..ader notis kat pintu masuk..bagitau tentang itu..aku cari takder pun notis tu..pihak berkuasa harus amik perhatian la pasal ni..sebab ader pelancong (matsaleh) tanye aku pasal ni..malu tau nak jawab..takkan tak berjaga pulakkan..hmm..

da dapat barang yang dihajati..da pun g Hot Spring tu..puas hati masing masing...
so balik hotel, berjimba jimba dalam air pulak..seb baik la ade pool kat otel tu..

 konon konon berani la tu..
 abis terjerit 1 pool..sebab takut tenggelam..rayyan rayyan..

selagi tak sejuk, tak le naik..
malam, aktiviti makan makan jer..kat Pekan Kuah..balik cepat sebab nak merehatkan diri..esok mahu ber Island Hoping...

da daaaa...
jangan lupe klik iklan kat sidebar tu tau.. u klik i.. i klik u...

4 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Rose..Wah!bestnya g berjimba2 sekluarga ke Lngkawi.K.atie lom pernah sampai laieeeeee...jeles ngan Rose :D

Mama Ema said...

dah pernah pergi Langkawi 4 thn lepas atas urusan kerja.. maybe nxt year pergi ke sana nak bawa suami dan anak-anak..sebab mereka semua tak pernah pergi...

ummirayyan said...

hai kak atie, ala kak..jangan gituew..akak pun leh g nanti..

ummirayyan said...

mama ema:..iyer la kak..lastyear sy g jugak, tapi en suami tak ikut..dia jeles tgk gambar2 kitorang tu yang repeat tahun ni..pasni, kalo takder urusan kerja..memang takder la sy ke sana...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails