27 April 2011

::Cuti Cuti @ Sarawak Day 2 Last Part::

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Hai semua..

korang nak versi rayyan bercerita ke Rayyan bercerita?!!hehehe..ok la..Rayyan tido tu..so nnt la versi Rayyan tu eh..ni versi ummi nye lak eh..hehehheh..

ok ok..destinasi terakhir Cuti Cuti @ Sarawak kitorang tu ialah ke...tak tak..ni bukan contest..saje je nak tanye..hehhee..

da puas menikmati keindahan Pantai Damai tu Z bawa kitorang meronda ronda 1 Kuching..hehehhe..poyo r..tak le 1 Kuching eh..bawak le g jengah rumah2 VVVVip Sarawak..besar amat & cantek bangat umah nyer..kitorang just tengok & dok mengate2 je la..ehhehehe..pastu g minum petang jap..

hmm selesai sumue nye..perut pun da kenyang..kitorang ke Beijing...hehehhee..

 hmm tak caya eh..kan betol..kitorang ke Beijing..
 betol...tak tipu...

 hehehhe..kitorang keTaman Sahabat..fuhhh lapang..aman damai..tenang kat sana..tasik buatan..yang baru 2 tahhun lepas siap nye..say threee....hehehhee..perfect..thanks rayyan gimme a gud pose!!



 sesampai je kat Taman Sahabat ni..si Rayyan ni terus berlari ke Panda Batu nih..kitorang sebuk nak berposing kat pintu gerbang yang ala ala kat Beijing (gambar kat atas) tu dia melalak lalak nak ke panda nih..hmmm layan je la..(muke tengah buat 'sesuatu' di situ...)hahhaha..
 see..unik kan kosi ni..rayyan sebuk kat iyaow..iyaow..miow le..hmm belek punye belek ade orang sudah berkenan ngan rayyan la...
ee..comel la adik nih..(rayyan la tu)..so mamat ni pun amik le gambar rayyan..siap di dukung nye si Rayyan tu..glemer lak ko eh rayyan...hehehe
 ummi lak nak posing..bukan ape..tak cantek kalo gambar tak der human interest..hehehehe
 haaa..macam kat Beijing kan...
 nak berposing ala ala kat Beijing..gazebo kat belakang tu penoh dengan ciri2 kecinaan..
 my luv..ummuah..thanks..pegang kamera..amik gambar ummi & rayyan posing2..:-)
 hmm kat tengah2 ni ade ZIGZAG bridge..cam jalan kat tengah2 tasek le..
hmm see..terapung eh..
rayyan suke sangat walaupun ade 'sesuatu'...hehehehe
 tenang..aman..damai kannnn..ekceli kat sini tempat diorang wat Taichi lepas waktu keje or weekend tau..seswai eh..
 ummi walid posing posing..rayyan ngan abg Z..tengkiu abg Z..
 huhhh time ni seram betol aku..rayyan kate nak engok ikan..dia panjat tebing tu..ape lagi..terjerit le aku, hmm kalo jato ke dalam tu..tak ke haru..da lain cite nye lak kang...lasak nau..
 threeee..di depan tugu Laksamana Cheng Hoo..
dengan ini di umumkan...tamat la sudah citer kami sekeluarga ber cuti cuti di Sarawak ini..

terima kasih kerana sudi mengadap enrty2 aku nih eh..nnt aku bagi wat giveaway utk follower aku sumer..

ok...nak wat entry pemenang contest aku lak nih...zassssss...

da daaa....

7 comments:

yantz-yeem said...

perghhhh byknya entry rose buat...hahaha jenuh nak qatam...wahh bestnya rayyan yea pi coti2...ada plaks tempat ala2 beijing ye rose...ni kalo wat PS best nih...

aqishah said...

wah ada gak beijing kat sarawak.. bestnyer teringin nak gi la

ummirayyan said...

kak yantz:..haah..hari ni hari berpulun wat entry..tak der mood nak wat keje opis..so arini ngadap blog je la..hahhaa..hmm tu la..da macam kat Beijing da tempat tu..best gak r..

aqishah:..bile lagi nak pergi?!!memang best..

Mak Izz said...

wei mmg bestla tmpt ni. x dpt g beijing china, beijing kuching pn jadila. aku pn suka kusi tu ada 2 ekor panda omei. haha.. lawak rayyan panggil iyaw.. iyaw..

btw rayyan omei dgn tshirt burberry nye. keles nyah! umi rayyan pn apa kurangnye, solid molid!

ummirayyan said...

mak izz:..hmm itu la..best siot..teruja kitorang time tu..memang nak bergambar je kat situ..tu lom g Beijing China lagi..mahu peno memori kad tu..hhehehee..

wah..puji melambung bebs..kembang kuncup da nih..mekaseh noks...

Mama Ema said...

jauh ta dari satu tempat ke satu tempat

ummirayyan said...

MamaEma:jauh jauh la kak..kene plan betol betol..kalo tak ader yang terlepas..
mcm nak ke serikin, gua2 tu..elok pergi hari sabtu ahad..1 hari terus..mule2 pergi serikin..pastu baru g gua2 tu..sebab dia kat Bau..jauh dari Kuching..balik leh singgah Matang Wildlife tu..tgk orang utan..
then Pantai Damai & Santubung tu dekat dekat tempat nyer..
yang Rumah Panjang Annah Rais tu pun best gak..kebudayaan orang sana..tak ingat le kat mane kwsn dia tu kak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails