19 January 2010

::Pre Celebration Birthday Rayyan::

hehehe..tengok tajuk pun da tahu kan..ni baru pra ye..yang real nye lom lagi..ujung bulan nih baru nak celebrate..Suppprise...


hari ahad aritu our cute family ni keluar la g celebrate besday si rayyan ni..g mamam kat Secret Resepi JJ Cheras Selatan je..hehehee..dari pagi sampai ke malam..dari rumah sepanjang jalan..nyanyi lagu besday je..ummi dia je yang nyanyi..biase la suare ummi dia ni kan bak buluh perindu..excited anak baru sorang..rayyan clap eje..cute kan..ummi nyanyi versi melayu n omputih..walid nyanyi versi arab n chinese..hahahaaa..kelakar..riuh redah 1 kete..si Besday boy tu bubling je la..sambil tu clap clap..kadang kadang amin..pandai anak ummi walid ni kan..

birthday boy..faris ar rayyan..kek tu kene jao kan..rayyan asyik nak tepis je..ayooo..lom tiup lilin lagi..kek da rosak..
rayyan mamam bubur yang ummi wat..pastu baru leh tiup lilin..
macam biase..encik suami:irish lamb..ummi:grilled chicken..rayyan:bubur ikan+sawi
notti boboy..wat stant kat dalam kete...


happy birthday rayyan..
utk rayyan bile dia baca blog nih..
semoga rayyan jadi anak yang soleh..anak yang bijak pandai..cerdik pintar..
anak yang menghormati orang tua/ummi walid nya..
anak yang baik budi pekerti..

sambil makan..sambil drive..sambil terkenang kenang saat melahirkan rayyan..aduihh..tak sanggup dikenang kenang..namun ianya kenangan indah..

rayyan da 1 tahun..dia da pandai..:
:   sebut maaa..baa..daaa...
bile dia sebut maa..aku sambung miii..
bile dia sebut baaa..aku sambung bai..
bile aku sebut daaa daaaa..dia anggu kepala..(konon da sudah makan la..)
:   buat babai..tata..lentok lentok tangan dia..choomel..
:   buat amin..dia angkat dua2 tangan dia..pastu amin..
:   pegang botol..tapi malas..nak ummi dia yang pegangkan..sambil dia goyang goyang kaki..
:   panggil cat..burung..siap ngan muncong2 lagi..kadang2 tu..tak pasal pasal..walid dia pun dia panggil macam tu..hahahaa..
:   tido kat bawah da..tak gune buai..so leh simpan da buai tu..
:   makan makanan yang diblend kasar..
:   berdiri..1step je jatoh..gedebub..

dan yang paling penting..rayyan masih minum susu ibunye..





2 comments:

permata hati said...

hepi besday rayyan...emy pun blum update gambar kek sarah lagi...hehehe payah tul nak transfer dri phone kamera tu.. wahhh betul ke longan tu bagus...sedap tak heheheh kena try nih? sarah tak penah tido dlm buaian..mungkin dia rimas kot..dia dri sejak lahir tido atas tilam biasa je... kalau letak dlm buai dia mengamuk..rimas agaknye....

ummirayyan said...

mekaseh emy..
hmm longan tu bagus..kalo tak menyusukan bby pun tak salah minum..hubby ros kalo nampak ros minum mesti dia pun tompang skali..sedap gak r..kalo rajin tambah la biji selasih,bunga kembang semangkuk,halwa kelapa,laici..jadi la lai chee kang..sedap tu..masa dalam pantang memang tak ajar rayyan tido buai..tapi bbysitter tu nak buai..so dia terbawak2 time balik umah..so kene la pakai..la ni tak pakai da..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails