14 January 2010

::ELO 2010 Part 2::



Eloo...
Memandangkan tak masuk lagi bulan Februari..bagi aku masih ade lagi mood new year..kawan kawan..mulai dari hari ini..tarikh ini..minggu ini..bulan ini..tahun ini.. aku akan share kan segala bagai resepi yang aku masak untuk si Rayyan debot tu sebab da banyak makan ..breakfast..lunch..dinner..tak lame lagi da leh mengeTeh (minum petang)lak..so kene la sediakan desert2 untuk dia..selain resepi2 yang akan ku share kan tu..aku cadang nak share mengenai tips tips penjagaan bayi,tips tips yang berkaitan Breastfeeding ''pengepam tegar''..sumber nye da der..soft copy/hard copy..semua ader...konon konon nak juga selitkan jadual pemakanan / penyusuan si Rayyan tu..Kalo sempat la..tp update tiap2 bulan pun ok kan..tengok la macam mane nanti.. yang pasti resepi & tips tips tu mesti ade..tak tiap tiap hari..tiap tiap minggu mesti ade..tak pun tiap tiap bulan..mesti ader atleast 1 tips..& 1 resepi dalam 1 blog..1 Malaysia nih..eceh.. dengan harapan tak la hangat hangat taik ayam ye ummi rayyan oi...


Dan di awal awal tahun nih aku juga nak bukak 1 lagi akaun untuk aku upload kan semua assignment2 a.k.a photo shooting a.k.a kerja kerja rasmi & kerja kerja tak rasmi..job masyukkkksss punyer.. nanti da buka akaun tu..aku launch ek..

hmm..semoga azam..cita cita ku tahun 2010 nih berjaya..dapat dilaksanakan..azam tahun baru ek..

Selamat Tahun Baru ..

walid shoot ummi tgh suap rayyan mamam..

ape pun..sebusy mane pun.. aku akan luangkan sedikit masa utk aku masak makanan rayyan..no nestum..no fast food for my lovely boboy..bukan kedekut..bukan poyo..cume terlebih rajin..tapi utk kebaikan rayyan..alaa..bukan sedap pun nestum tu kan..tak lazat..tak sihat..tak lazat..tak sihat..

p/s: akan ku buat reseach nestum vs bubur..

1 comment:

permata hati said...

hee betul ru ros..emy pun dh start masak sup ari2...sarah dh tak mau mkn bubur..dia suka mengunyah nasi...so buat nasi ngan sup..laju betul dia makan.

kalau kt umah mak, mak emy akan wat sup ikan, sup sayur... kalau kt umah emy plak sup ayam yang paling selalu emy wat...hehehe sbb ibu dia ni paling suka sup ayam...hahahaha

kalau pegi jalan2 dh tak susah..tak perlu nak masak bubur dri umah..sbb qaisarah suka mkn nasi ayam n sup dia...kalau dpt nasi ayam..dia memang laju je mkn... ayam nye ayah dia la yang mkn qaisarah suka nasi ngan sup...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails