12 June 2012

Weekend Kami 2 Beranak..

Hai Semua ;-)

1st weekend bersama Rayyan di atas kayangan..iyeeerrr..Sabtu & Ahad lepas, kami 2 beranak menghabiskan masa bersama..selama menginap di atas kayangan ni, ini kali pertama kami berdua dua an..sebelum ni aku sebuk & tak der di rumah time weekend..nnt aku update cite atas kayangan tu eh..

udah le intro tu, takmo le panjang2 kan..baik lah..dimulakan cerita, weekend lepas en suami kerja & kerja..kerja dengan keras nye yer en suami...hehehhe..makanya, tinggalla aku & si bujang tu berdua..

aktiviti suri rumah centa hati encik suami, sudah tentu le mengemas, membasuh, mendobi, mengemop, menyusun, memasak & banyak lagi mmmm termasuk mengaummmmmm..(merahkan si bujang aku tu ler...)..hehehehe..

hmmm siap rayyan mandi, aku bagi dia sekotak mainan ni,..keta lumba lumba..senyum kamben dia time aku suprise kat dia..heheheh..sayyyaaaang Rayyan!...
 sambil dia kusyuk memain tu, sempat le aku berperang kat dapor tu..hehehhe...
 masak ape yang patot.. & memvariasikan juadah mengenyangkan perot & menyedapkan anak tekak dengan membuat keria ni ha..jemu nak makan keledek rebus..aku buat le keria ni..keledek ni aku beli kat Cameron haritu..manis bukan main..tak yah sira ngan gula byk2 pun da terasa manis tau!..
 kusyuk kejap jer si Rayyan tu..orang sebuk menguli, dia pun selit sekali..tu yang kecik2 tu, dia punye hasil kerastangan ler..(opsss..nyorok rayyan, nnt walid marah)..mahu tak nye, walid nak ank nye JANTAN gituew...
 gambar keria yang da siap, tak sempat amik..lupe ler..da tinggal seketoi baru terpandang kamera..hmmm telan terus lerrr..

pastu ni pulak aktiviti ahad nye tu..pizza roti..sedap wehhhh!..eheheh pasan le ko ros!..
 1st trial..berjaya dengan successnya!..hayat ape tu ros!?..hehehehe..
yummmm..kenyang kami sekeluarga..

haaa haper?!!! nak resepi?!!! hoooo...next entry ehh..hehehehe...

ape lagi..klik klik ler..u klik i, i klik u back!!!.. tQ ;-)

15 comments:

syawalsimpsons said...

mmg nampak sedap piza roti tu..terbaikkk

watyz said...

bak la ckit. tunjuk je wat pe??? hahhaha

fieda said...

wah..terbaik la..pandai rose buat..

ummirayyan said...

syawalsimsons:..hehehe..1st try, menjadik pulak..suke betol..

ummirayyan said...

watyz:..meh berjiran ngan aku..sure kenyang la!..

ummirayyan said...

kak fieda:..akak lagi sifooo..

ummirayyan said...

watyz:..meh berjiran ngan aku..sure kenyang la!..

Solehah Shamsuddin said...

tergugat hati ble tgk pizza roti tu.sedapnya

arejue said...

cm best jer pizza roti...

ummirayyan said...

Solehah:..hehehe..nnt akk bagi resepi..try le buat eh..

ummirayyan said...

arejue:..memang best pon!..(kes masuk bakul angkat sendirikkkk...hehehehe...)

CheNamNam said...

owhhhh mengiurkan ko punyer kuih keria dikk..piza roti pon bley tahannn gakk bernafsu tengokk..hushhhh...:)


Rayyan nak adik tuhh,sian diyer sensorangg..cecepat la proses adik untuk rayyan..:)

Mak Izz said...

pewwittt.. rumah baru daaaa. dapur baru, mood memasak pun baruuuuu. syabbas beteh! len kali bwk opis sket nk rasa :)

ummirayyan said...

hakak CNN:..hehehe..rasa belum tentu memuaskan anak tekak masing2..gambar je tu..hehehhe..
asyik dok install je ni kak..success nye belum lagi.. ;-)

ummirayyan said...

Mak Izz:..MOOD baru yer!..hmm boleh la..hehehhee..slalu bawak, tapi tak dan samapi atas tu...hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails