20 June 2012

Puting ohhhhh Puting..

Hai Semua ;-)

Rayyan edited addicted sangat dengan puting..dia akan begini kalo tak dapat puting nya tu..
 puting tu la kawan dia..
 peneman dia...penenang dia..ini bermula dari dalam pantang lagi..walidnya try bagi masa Rayyan menangis tengah malam..tup tup..dibawa tebiat tu sehingga ke tahun lepas..2tahun lebih gak le..
 sampaikan tengah potong rambut pun....puting tak lekang dari mulut dia..
 hmm tengok wayang pun..ade puting..
 jalan2 kat soping mall pun..puting kene ader..kalo tak, hidup nya tak aman..itu ini tak kena jadinya..
 nak berjalan ke rumah sanak saudara pun macam tu..perkara utama sebelum keluar rumah, cek puting dulu...
 dikala photoshoot di studio juga begitu..puting puting..kene ader..
skang ni Rayyan da tak puting dah.. alhamdulillah, memang kitorang laki bini try macam2..sapu halia la, kopi la..tapi still nak puting nya..dia suruh kite basuh..pandai sungguh..@last, 1 hari dia kene ulser mulut..abis 1 mulut ber-ulser tu..aku cakap ni gara2 puting..puting jaat..nanti da baik mulut tu, takyah puting da eh..Alhamdulillah, berhasil juga kata2 tu..makanya tak le berputing dahh...


SEBENARNYA AKU  NAK TANYA PADA KORANG YANG ADA PENGALAMAN..sejak Rayyan minum FM, aku kerap tukar puting botol dia tu..kenapa cepat kotor berkerak eh..dulu, masa minum susu BF, tak le slalu aku nak tukar puting botol tu..KENAPA INI BERLAKU YER?!!!!..

 si bujang aku ni, ntah bile la nak stop minum susu dalam botol ni?!!!seb baik minum gune standard botol tu jer..kalo yang kene wideneck puting tu, kan da mahal..nak kene tukar selalu..bengkrap makpak ko Rayyan..ni pun mak ko ni da bising tau..kejap kejap tukar kejap kejap tukar..


sudi sudi la berkongsi pengalaman eh..

tQ sudi baca..
da daaaaa...
klik tau!..u klik i, i klik u back!..;-)...

16 comments:

CtAyue said...

baguslah rayyan dah berenti puting tu.tahniah rayyan..hehe.. oo puting botol susu tu mmg selalu jd camtu kan..berkerak..cuba rendam air panas kot kurang sikit sbb selalu tgk kakak ipar buat cmtu..sy pun tak tahulah sbb ape jd cmtu.

syawalsimpsons said...

entah,..tak tau nak kasi jawapan g mana...kikikiki..tp kalo syawal pon lebey kureng jugak..tp alhamdulillah sue rajinkan diri rebus botol susu n puting tu...ok la...pas tu

watyz said...

mmg mcm tu la rose. aku pon kerap bli puting botol. puting kopek tu abg iman sblm ade adik aku stop kan. aku gunting terus puting then aku ckp tu la gigit lagik. sejak tu xde nk berputing2 dh. adik iman lak dia sendiri x nak ble gg dh tumbuh... :)

mamiraysha said...

Kami selalu gak kena tukar puting sebab selalu terdapat kecederaan yang teruk pada puting tersebut akibat gigitan si Rayyan kami..hihi.. pasal kerak tu rasanya pernah ada sebelum ni mungkin sebab tak berus dengan bersih. Tindak balas kimia antara FM dengan getah la kot..hehe..

CheNamNam said...

hermmm hakak pon ader masalah yang samer..tertanya-tanya gak dan kenkadang tension gakkk...

Jangan kater si Rayyan anak hakak yang sulung pon masih hisap botol lagik ko..tapi malam b4 tido jerklah..kalo takde botol diyer taknak minum susu.Hakak kalo boleh nak kasik diyer susu lagikkk..sebab nasi memang diyer kurang makan..

hermmm rayyan boleh tahan gak tembamnyer mase kecik yer..makin besor makin mengurus lak ank2 kiter neh...hehehe

yantz-yeem said...

bagus rayyan...mmm puting mmg jaat Kan??? rose akak pun salu gaks tukor puting botol budak bertiga ni...sebulan sekali tukor puting...3 bulan sekali tukor botol...nmpk encem bila rayyan dah x icap puting,,,..ala rose si aqil tu sampe skg masih hisap susu dlm botol ( kat umah je la )...hehhehe

Mak Izz said...

br 3thn kut.. aku dulu umo 6thn msh minum milo dlm botol. ekekek... ntah x dpt bantu sbb xde pengalaman. pd aku selagi dia belum sekolah, ok je minum dlm botol. nt dh sekolah sendiri berenti la agaknya (sbb malu dgn kengkawan)

*thn dpn dh blh hantar sekolah, dh 4 thn maa...

aqishah said...

aha kena selalu tukar puting kan.. acteli kena basuh cepat2 nanti tak ler berkerak... huwaaa!!!

ummirayyan said...

CTAyue:hmm itu la kan..kene rendam sokmo..

ummirayyan said...

syawalsimpson:..mungkin rebus slalu, tak jadi kerak camtu kan..

ummirayyan said...

watyz:..mcm mcm gayo eh..karenah anak anak nak membesar ni..

ummirayyan said...

mamiraysha:..hmm boleh gune pakai jugak tindakbalas tu kan..hehehhe..heeee takot gak tindakbalas tu merbahaya..aisshhh tak kot!..
mamiraysha lagi la kerap tukar ehh..da ramai ahli pasukan..hehehe..

ummirayyan said...

hakak CNN:..itu la kak..kecik dulu tembam bukan main..skang mengurus lak time da besau ni..
Rayyan ni makan kuat..susu pun kuat..hmmm kerap gak le tukar puting berkarat tu..

Rose Khadijah said...

kak yant:..takpelakan kalo minum botol lagi time kat uma..kalo kat luar pun dia sebuk nak menyusu cam adik dia parah la ko kak!..
ade hikmah dia sakit mulut ritu, senang skit release puting..kalo tak, tpikir2 camne cara nak stop puting ni..

Rose Khadijah said...

mak izz:..iye la kan..slagi tak skola betol leh je kasi botol kan..kalo tak malu, minum le depan kengkawan tu..hehehe..

Rose Khadijah said...

aqishah:..kalo siang tu, memang slalu trus basuh..tapi kalo malam,itu yang masalah nye..hehehhe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails