18 June 2012

Alhamdulillah..Ayahanda saya sudah kembali sihat..

Hai Semua ;-)

Alhamdulillah, ku bersyukur padaMu Ya Allah..

patot nye cite ni entry di minggu lepas..memandangkan tiada yang lebih penting melainkan hal ibuayah ni, maka entry ni cerita pada hari ni..

Hari Rabu lepas, ku zaassss terus balik ke Melaka sejurus dapat tahu ayahanda tersayang demam tak kebah kebah..lebih seminggu jugak la keadaan dia macam tu..tak mo gi kinik..dalam fikiran aku & umie aku, dia demam sebab tak jaga makan, so gule dalam darah meningkat le jadinye (diabetis background)..tak pun demam rindukan cucu2 nya..mane tak nye, setiap malam mesti sebut nama cucu2 dia tu..sampai sedih2 gituew..atlast umie aku tipon aku, soh jugak balik bawa si Rayyan tu..kot le Rayyan pengubat rindunya..

ini pengalaman pertama ayahanda aku dimasukkan diwad..sedih dia..tapi sebab nak sihat, paksa rela je la..rayyan tu teruja dengan katil spital yang tinggi tu..heheheh..dia pun nak golek sama..
 ku pulang ke Melaka bersama Rayyan.. sampai je Melaka, Rayyan pujuk atoknya g kinik..siap usap2 kepala & baca selawat kat atoknye (dia wat sebiji mcm atoknye uat kat dia setiap kali atoknye dukung dulu..)..maka cair la hati si atok tu & pergi la kitorang ke kinik..cek punye cek..kene refer ke Hospital Besar..hadehhhh..kritikaltropikal betol time tu..risau wehh..

hmm sedih sedih gituew..siap takmo salin baju spital..atlast, pakai juga..tgk!..si rayyan da siap sedia baring golek2 lagi..dia yang ajak atok nya baring sebelah..kelakar la rayyan..
dipendekkan cite, ayahanda aku ada sedikit jangkitan di paru parunye & gule dalam darah yang ting tong punye tinggi..so, kene la stay kat wad tu..

ayahanda aku berumur 65.3 tahun..heheheh..warga emas diberi keistimewaan semasa check up hari tu..tak le tunggu lama..
 sepatotnya, aku balik KL malam tu jugak..memandangkan ayahanda aku di wad & umie ku sorang tak berteman, ku extand lagi emergency leave tu..tak pe la, demi ayahanda tersayang..

2nd day..rayyan asyik  nak atok ajer..sampai kan nak menyusu pun tunggu da sampai spital..nak susu ngan atok katenya..
tengok!..kopiah tu rayyan yang pakaikan..pastu dia menyusu..hmmm rayyan rayyan...


memandangkan adik aku boleh balik untuk bergilir2 ke spital, aku balik malam khamis tu juga..ke opis uruskan ape  yang patot..terutamanya pasal MasterChef tu..heheheh..dapat greenlight dari Umie aku..

ingatkan nak balik lepas audition MasterChef tu, tapi mak aku kate tak payah la, sebab ayahanda aku da boleh keluar spital Sabtu tu..syukur alhamdulillah..ayahanda ku kembali sihat.. ;-)

da daaaa..tQ sudi baca yer!..

7 comments:

yantz-yeem said...

amcam ayah rose skg? dah ok ke???musim la ni mmg pesen demam lama berhari2 baru nak baik....wahhhhh pi ujibakat master chef x ajak poing!!!huhuhu ala lgipun akk x pandai msk hehehehe

syawalsimpsons said...

alhamdulillah semuanyer pulih seperti sedia kala

ummirayyan said...

kak yant:..alhamdulillah, da keluar spital da..tapi kene makan ubat le..
akak pun nak join ker..saya tak tau..kalo tau, mesti kite g sama..ritu pun kuar entry pasal ni da lambat kan..huhuhuu...nextyear jom!..

ummirayyan said...

syawalsimpson:..alhamdulillah..lege rasanya semua nya da ok..

Zie said...

Alhamdulillh

ummirayyan said...

Zie:..aminnn..

CheNamNam said...

Alhamdulillah moga ayahandamu terus sihattt pasni..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails