21 July 2011

I'M MPPA TEAM..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Ceria..Salam Bahagia..Hai Semua..

Aktiviti membusykan diri sepanjang tidak berblogging tempoh hari..menghadiri Majlis Perasmian Malaysian Press Photographer Association..selaku ahli seumur hidup sebagai press photographer..hehehe..

Majlis diadakan di Royale Chulan Hotel Kuala Lumpur..pada awal bulan Julai lepas..ditaja oleh CANON sepenuhnya..yang best nye dapat goodie bags yang best..backpack, coffee table photobook, baju korporat, macam macam la..penuh gak le bag tu..berat pun berat..-untuk ahli sahaja yer..owh, dilancarkan oleh Tun Mahathir yang dilantik menjadi Penasihat MPPA nih..

Meh review skit pasal MPPA ni..merupakan Persatuan Jurufoto Press Malaysia..seramai 2++ keahlian yang diterima..hanya jurufoto sahaja yer dibenarkan menjadi ahli..jurugambar/juruvideo not allowed..hehehe..padahnyer tiada sebarang liputan dari TV3 mahupun RTM yer..hmm sian kat kitorang kan..dengar cite depa boikot..hmm lantak korang la..yang penting aku dapat goodie bag..hehehhe..(ape kaitan).. Tun Mahathir merupakan penasihat MPPA ni..

gini la suasananya..memang gamat..inilah masa nya untuk semua photographer berkumpul..
beratur..cantek jer line tersusun tu kan..time Tun sampai, line kemana..orang sumer kerumun Tun..(termasuk aku)

rakan sekerja..
 ladies..kaum hawa..
 picc me & Bazuki..sifu in photography ni tau..
 owh..picca wif my old frenzzz..John..lama tol tak jumpe dia walaupun seangkatan..hmm ni la peluang untuk kitorang yang sealiran nih bertemu..bergurau senda..mengutuk bagai yer..
makan time..hehehe..pejam mate sbb tak terpilih makanan nye tu weh..
grouphoto..suke..see..sape yang paling hampir ngan Tun?!!hehehhee..sebenarnya gambar ni khas utk photographer pompuan je..maklum le tak ramai gegurl tau..tapi ader gak yang menyibuk kan..
same same nganga..hahhaa..happy...
yesss...suke gambar nih..memang mencabar betol time nih..siap kene tarik dengan abg bodygad lagi..

dengan adanya persatuan sebegini, akan lebih terjamin & teraturlah aliran kerja si tukang gambar di Malaysia ni ye..

16 comments:

Persatuan Setiausaha said...

syabas MPPA! kemain lg suko ko bergambar dgn tun ye. mmg idola sungguh nih :) moga jurufoto2 di malaysia terbela nasibnya dan dipenuhi dgn aktiviti2 yg bermanfaat. hidup MPPA!!!

AzaLea said...

Kak Rose, sy kenal kak Ani Bernama tu...

Bestkn bile dpt diraikan cam tu..

watyz said...

best nyer salam tun.. tp apa beza jurufoto ngan jurugambar???

ummirayyan said...

cik kak setiausaha:..memang le suke weh..slalu asyik aku jer yang amik gambao diorang bersalam..ini time..aku yang punyer..sakan le.hhhehe..

moga moge terbela la nasib kami ni yer...

ummirayyan said...

Lea:..mane hang kenai kak ani Bernama tu?!!dia tu cool, best kawan ngan dia..

mesti r vest'..makan sedap & free...

ummirayyan said...

watyz:..tak de beze nye pun..same jer la..foto tu gambar gak..

ummirayyan said...

watyz:..tak de beze nye pun..same jer la..foto tu gambar gak..

AzaLea said...

dh 2 kali trip obersi skali ngan K.Ani tu... dia baik, tp thp kehanginanny cukup tinggi.. ngeh3x..

ummirayyan said...

Lea:..hahahhaa..berHangin rupenye yer...

AzaLea said...

ngeh3x... zarith tu pun sy kenal... kak rose jer sy lum pernah jumpe...

ummirayyan said...

Lea:..ye ker...slalu jumpe di alam maya jer kan...ghaye nnt la..(ko ajak akak datang umah kan?!!)

AzaLea said...

hahahaha... ye kak... sy jemput dtg umah... ajak skali ujikus... leh ar wat rombongan pah bedah ke putrajaya..

ummirayyan said...

Lea:..ku pasti bersama cik ujikus tu..hehehe..kite serang uma Lea....

kwn ros & azalea said...

jejak kasihan la pulak korang (ros & azalea) kt cni... horait! ry thn ni pasti rombongan pah bedah ke umh lea. tunggu!!!!

ummirayyan said...

kawanku:..jgn lupe tau kite serang umah dak Lea ni ghaye nanti..
Siap le ko Lea, kami berbondong bondong ngan anak2 kecik ke uma ko..

AzaLea said...

WEKEKEKEKE... KALAU TAK MUAT, DUDUK KAT KORIDOR YER.. ALMAKLUMLAH UMAH KECIK, TUANNY BESO2... NGEH3X...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails