20 September 2012

Agar Agar Biskut Marie

Hai semua ;-)

Semalam meroyan manje manje gituew nak main masak masak ngan si bujang aku tu..hehehhe..sanggup mengelat..takmo duty kat opis sebab nak main masak masak punyer pasal..

sambil cari bahan utk spageti kretif cik ros tu, selit kan juga untuk beli serbuk agar agar..da lama teringin nak makan agar agar oreo sebenarnye..ligat je cari resepi..>resepi dapat>gegas cari bahan> balik buat..;-)

yang frust nye, sampai umah tengok, biskut oreo takder rupenye..lupeeerrrr nak beli gamaknye..adehhhh..selongkar gerobok usang tu, jumpe la biskut marie ni..pantas ku gunekan kekreatifan untuk mengolah resepi oreo kepada marie..

makanya terjadila Agar Agar Marie ni..

 lapisan bawahnye milo..sebelum tu, aku suke gune acuan bentuk2..takpun mangkuk cumei cumei..sebab aku fail skit bab potong2 ni..hehehhe..pilih acuan yang seswai utk anda!;-)
 da beku skit, patah2 kan biskut marie(bab tu si rayyan suke ler..tolong katenye..)..pastu tuangkan bancuhan agar agar yang ke2..aku bancuh susu segar & sedikit gule jer..boh pewarna kuning skit..
 da beku hias le ngan biskut marie gak..baru orang tahu tu Agar Agar Marie kan!..

sedia untuk dimakan..sooo yummmyliciosssss...yumm yummm..

resepi?!!..g google g..
sori bebs, aku ni dok cari2 resepi..pastu copy past..lupe nak copy link..hehehe..pasni tak buat lagi..hehehhe..

da daaa...

 
klik tau..u klik i, i klik u back!..
;-)

6 comments:

fieda said...

nampak sedap la rose..kena google2 la ye resepinya..

fieda said...

rose nak letak iklan jgk ke..rose kasi kat kak fieda url banner..rose kena wat banner la berukuran 125x125..pastu kasi url blogshop..

watyz said...

menarik la rose.. rajin ko nk hias2 kan...

Suria Karim said...

Salam... rose serius kita guna gak bodyshop scrub... tp mcm x best jer... coz srub dia kasau... x halus... dah setahun beli tp ado lg x abis... haha... harapkan wangi jer... uhuhu... okey utk rose nti amik kt abg nuar... okey... uhuhuhu... rose juallah kt opis mesti laku giler...

Rose Khadijah said...

kak fieda:..alaa akak da pro, takyah nak gogel da..sumer dalam kepala kan!..

Watyz:..mood terajin tetiba terjah..sehari sampai 2 resepi ko!..

Ema Junaiha said...

umrrr...yummy..yummy..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails