22 March 2012

Tempat Yang Di Larang Tengok di Google Map

Hai Semua ;-)*..

Memandangkan aku memang pengguna tetap Google Map, mane tak nyer, ke lokasi penggambaran yang di celah pelusuk tempat..termasuklah tempat2 cuti yang aku pergi, semuanya di search dari Google Map tu..memang berguna la bagi aku..maklum le, takder pun menda alah GPS..papago..gogopa tu. So, alternatif inilah harus digunakan..pasti jumpa..

aku tertarik dengan 1 entry dari blogger sorang ni..yang menyatakan tempat tempat di dunia yang dilarang untuk dipaparkan di Google Map..terkejut juga..

Tempat tersebut adalah;
1. The Royal Residence, Belanda

2. Buffalo Niagara International Airport
3. Tantauco National Park, Chile

4. Keowee Dam, South Carolina

5.Tapak Misteri Rusia

6. Lapangan Terbang Minami Torishima, Jepun
7. The Michael Aaf Building, Utah

8. Cornell University Combined Heat and Power Plant, New York
9. Babylon, Iraq

10. Vlissingen, Belanda

nak tahu kenape dilarang paparannye?!!

tgk sini utk lebih lanjut:


Mujur semua tempat yang aku google kan sebelum ni boleh dipaparkan..kalo tak, haru le aku nak cari tempat nye..hehehehe..

6 comments:

amiey lee said...

ada juga ek tempat dilarang hemmmm

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Roseee..moningggggg.Bz ker arini..K,atie xpernah bukak pon google map nie :D

Cik Rose Cute said...

mungkin ada rahsia yg tersembunyi...mana kita tahukan hihihi

ummirayyan said...

amiey:..hai amiey, hmm tu la..tak sangka..tu pun nak larang eh..

ummirayyan said...

cik rose:..utk menjaga keselamatan tempat2 tu..agaknye byk nau barang beharga kat situ..

ummirayyan said...

kak atie:..hai kak...owhh..your laling ader gogopa kot tu tak gune da google map ni..hehehe..
harini saya diopis..smlam bzzz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails