21 March 2012

Cover - Lawatan Rasmi Ban Ki-moon Ke Malaysia

Hai Semua ;-)*

Bosan menanti hari malam di opis ni, hari ni sengaja aku nak kongsikan rutin kerja aku sebangai penjawat awam yang memegang jawatan photographer di Kementerian..walaupun line ternet slow ala sipooot sedooottt tu, aku gigih kan diri ini untuk bersabar & bersabaaaaaaarrrr menunggu page page yang nak didownload/ direview/ dirujuk..&.....menyempatkan diri untuk buat entry ini..hahahaha..

Sebagai photographer gomen, kitorang ditugaskan untuk membuat liputan foto sepenuhnye segala aktiviti VVIP top 5 negara, Menteri2 kabinet & Jabatan Kementerian termasuklah Lawatan Negara..

oleh itu,...
pas da siap & berada ditangan..

ini bermakna,.. tugasan telah diberi..& menunggu masa untuk dilaksanakan...

Liputan Foto Lawatan Rasmi Setiausaha Perikatan Bangsa Bangsa Bersatu, Ban Ki-Moon & Isteri ke Malaysia bermula hari ini sehingga esok..

makanya; setiap lokasi lawatannya ada rakan sekerja aku..& aku ditugaskan membuat liputan di Royale Chulan Hotel (malam ini) & PERMATA Putrajaya (esok tengahari )..

ini lawatan pertamanya ke Malaysia..
Kebiasaannye, sebelum pergi ke lokasi penggambaran, aku akan search dulu tetamu yang akan di datang tu..untuk memudahkan proses pengenalan dari rupa paras tetamu tersebut..mahu tak nye, kang tersalah fokus lak..so now, aku da tahu sape dia...Biografi Ban Ki-moon

da daaaa...

klik iklan sidebar tu yer.. u klik i.. i klik u back...

7 comments:

watyz said...

kem salam kat dia ek... hehehe

ummirayyan said...

watyz:..
Halllo Sir, my frenzzz Watyz send regard for u..hehehe..
bertuah dapat tengok live pun da syukur...sape la aku ni nak communicate ngan dia bebs...

kenyeettt mate je la...

~~AzaLea~~ said...

sy dh jumpa dia masa kat US baru ni... very low profile...

ummirayyan said...

Lea:..da agak da..
owhh..yeke..slalu kalo orang cam ni, senang nak amik gambar dia..melainkan fotografer dia yang wat hal..

ehh ko tak der ker mlm ni?!!

opss opsss...FM akak mener dek...dah diigau dalam mimpi tau..

ummirayyan said...

Lea:..da agak da..
owhh..yeke..slalu kalo orang cam ni, senang nak amik gambar dia..melainkan fotografer dia yang wat hal..

ehh ko tak der ker mlm ni?!!

opss opsss...FM akak mener dek...dah diigau dalam mimpi tau..

Mama Ema said...

kerja tukang foto memang membusy kan

ummirayyan said...

kak ema:..takde yang tak bz pun kak..even si tukang suri rumah pun kan..lagi bz..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails