15 March 2012

Bukit Gambang Water Park - Spashing Time Together Gether...

Hai Semua ;-)*

Hasrat untuk berjimba jimba bersama keluarga kecik aku tu akhirnya berkesampaian..alhamdulillah..

bangun seawal pagi..bersarapan secara percuma di Caribbean Coffee House..bayaran hotel termasuk sarapan pagi untuk 4 orang...sekali lagi kerugian di situ...hmmm tak pe la..rezeki yang lain..

fuhhh kenyang kan perot masing masing sebelum bermandi manda yer..macam macam makanan ader..nasi minyak, nasi lemak, roti canai..western..eastern..ade!..lengkap..kenyang ko!..masa ni hari Isnin..tak le ramai sangat..tak sesak le walaupun cuti sekolah..kalo sabtu ahad tu kompom sesak..
perot da kenyang..kitorang layan pool kat otel tu dulu..sengaja nak late check out..nak menikmati keselesaan & kemewahan sementara tengah ade ni...ehhehehehe...
 hati frust sedikit..ujan turun tak benti benti..huhuuuu...
 dah kol 1ptg..ujan tak benti pun..kitorang terus sesiap untuk ke waterpark..ujan pun ujan ler..
tgk...takder pun gambar di pintu masuk..ujan kate ko!..
meh cite skit:..tiket nak masuk ni RM28 utk dewasa & RM18 utk kanak2 atas 90cm..kitorang free sbb dapat tiket free..selamat...ok, kat sini semua perbelanjaan menggunakan e-value yer..cash cash ni tak pakai..maknenye, korang nak sewa pelampung ke..nak makan ker..semua kene guna e-value ni..masa korang beli tiket tu, cashier akan tanye, nak topup berapa utk e-value tu..aku topop RM50 jer..senang..takyah nak bawak begduit bagai..kang nak simpan kat mane lak kan..so, bile nak sewa pelampung tu ke nak makan ke..just tunjukkan wristband ko tu jer..mudahkan..
 da tengok ujan tak benti benti..aku simpan le sang Reddish aku tu..rugi rugi...
 Rayyan, kan ummi da cakap banyak kali, jangan posing gituew..tak nampak da muke encem tu..
 taraa...tiada gambar kami berswimming suit yer..ujan..sang Reddish di dalam locker..gambar ni diambil setelah berpenat puas bermandi manda..da bersiap mau pulang ke KL..
 sampaikan nak balik pun, masih ujan...
 kat Gambang Waterpark ni ader 2 restoren..coco pizza & penguin restaurant..so, makanan semua dijual di sini..makanan dari luar tidak dibenarkan bawak masuk yer..diorang akan geledah beg yang korang bawak tu...
 jeng jengg...seludup masuk untuk bergambar di trademark BGWP ni walaupun ujan lagi..
 90cm ke bawah F.O.C yer.. Rayyan terselamat..kalo tak,harus korek tabung ko nak!..heheheh..
 Owh..tram tu dari hotel ke waterpark..RM1 untuk seorang..bukan free yer..kitorang tak naik pun, sebab terus drive lepas check out tu..
 sian Rayyan, tak merasa naik tram tu..takpe..nanti da besar ko naik le nak!..nak ulang pergi lagi skali, ntah bile le lagi...
 walaupun niat dihatinya tidak ummi nya penuhi...Rayyan tetap cool..tak golek2 kat lantai sebab frust tak dapat ape yang dia nak tu...cool la bebehh...gudboy...

hmm..review skit pasal Bukit Gambang Water Park ni..
~ semuanya dry park..wet park non ader yer..idok le seperti Sunway Lagoon tu..2 2 ader..
~ kat sini hanya untuk berbasah basahan yer..
~ 2 tempat..1 tempat untuk kanak2..1 tempat lagi untuk dewasa..tapi kat kanak2 tu pun dewasa leh masuk gak..nak awasi kanak2 tu kan...
~ Family Craft..tu best..pelampung besar yang boleh muat 1 keluarga..kanak2 pun boleh naik..Rayyan suke main ni..kitorang naik berkali kali..
~ boleh layan link ni untuk review lebih hebat...

fuhhh..agak frust sebab tiada gambar posing di waterpark...maknye nye takder la gambar ala ala majalah mangga tu yer..

owhhh aku ader baucher diskaun untuk tiket masuk waterpark & penginapan di Bukit Gambang Resort ni..nak?!!!..join contest aku pas ni ehh..

da daaaa...

klik klik yer iklan sidebar tu.. u klik, i klik u back..

8 comments:

fieda said...

tapi bagi kak fieda kan waterpark gambang ni agak sempit sikit la tmpt dia..aritu time kak fieda pergi cuti hari merdeka..mak oiii..ramai org..pastu rasa sempit sgt..budak2 ni suka main kat mulut ikan yg tadah air tu..pas penuh macam air bah dia turun..tp syok la..

ada contest..wah..menarik ni..

ummirayyan said...

hohohohooo..patot le sy tak terasa sempit sbb g weekdays kot..
haah kak..sy tak suke la kak kat mulut ikan tu..sakit badan kene percikan air turun tu..sebalon pulak tu..ade la skali 2 g tadah badan kat situ..tu pun ujung2 jer..tak le rasa sangat..hehehe..mcm2 hal..

iyer..nnt join tau kak contest sy tu..

CheNamNam said...

biasa dengar jugak tempat neh tapi hakak tak pernah sampai lagi...munyik macam best tapi tuelah kalo dah pegi time ujan camno nak berbasah-basahan kann..rugi-rugi takleh tengok ko posing version "mangga"....:P

Mama Ema said...

ema pergi dulu pun time hujan///ada frust sebab tak dapat mandi..aqeel masih baby..

ummirayyan said...

CNN:..kak..tempat baru bukak..terjah aje la kak..g gathering BF leh..ni g memandi manda..layan je..

hehehe..laju je kalo ader versi 'mangga' tu kan..

ummirayyan said...

kak ema:..haah la kak..time sy pun ujan..mandi kan jugak ler..cume takder bergambar le..

watyz said...

splash! splash! main air yerk... :)

ummirayyan said...

watyz:..yesss...happy time..basah basahan...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails