18 January 2012

4 Hari Coti Coti..puaskan hati..

Hai Semua :-)

Hari ni rabu..keje...Sabtu, Ahad, Isnin, Selasa...4hari..kami cuti..jumaat malam terus balik Melaka..tak boleh tahan kerinduan kat umie buyah..(padahal baru je balik 2 minggu lepas..)ape kekdah nye tu..hehhee..sebenar nye diselitkan agenda tersembunyi di situ...nak tahu?!!!

hmmm untuk merelease tensi yang berbakul2 kat kiri kanan bahu en suami tu..tensi memanjang..itu tak kene..ini tak kene..penyelesaiannye, yuk kite amik cuti..cuti cuti ngan umi buyah kat Melaka..g pandai, mandi laut..ronda ronda Bandar Melaka..& acara mesti buat, Ukur shopping kompleks..hehehe..tak rembat ape pun..just tengok tengok Mahkota Parade tu da cantik rupenyer..

hehhee...menghabiskan masa kami sekeluarga..sabtu, ke Taman Rempah nak naik River Cuise..ritu masa Rayyan kecik kenet, aku da bawa da..tapi tak der feel..la ni, belum beli tiket lagi, da kepoh nak naik boat..nak naik bot..

 tengok...manje!..berdukung lagi..ei Rayyan, awak tu da 3 tahun tau..(opss..walid dukung sebab nak cepat..lagipun panas terik kat situ..)
 Rayyan cam terkedu tak percaya lak..hehehe..malu malu pun ader gak..
 bawak nenek Rayyan skali..da lame tak jalan jalan bandar katenye..hmm ikut je mie, kete kosong pun..
 1st time naik mase persmian oleh Tuanku Sirajuddin..2nd time naik bawa Rayyan kecik kenet lagi..this time naik...fuhhhh...cantikkkk...kate Dato Ali Rustam, dia nak jadikan Sg Melaka ni macam kat Venice..ye ke,ntah..tak tau nak compare kan macam maner sebab aku lom sampai lagi ke Venice tu..huuhhh cantik da bandar Melaka ni..nak keje kat melaka la macam ni..
 masa ni Rayyan mengantuk sangat. banyak kali menguap..aku baring kan dia, tak senang hati nak baring..tak mo terlepas pandang menikmati permandangan gak nyer..gud boy la Rayyan!..
 haaa..da der monorel ko!..kelas la idea Dato Ali Rustam..tahniah tahniah...da pun Melaka Maju 2010..monorel ni kitorang tak naik pun..plan nextime la..sebabnye, laluan nye hampir sama dengan laluan River Cruise ni haaa...
 selesai perjalanan yang hampir sejam tu..kitorang ker sini:..teman en suami yang cintakan sejarah ni..
 Kota A'Famosa..gigih Rayyan naik tangga..berjogging katenye..hmm gasak ko le Rayyan..penat benti yer..
 nak tahu dia buat ape tu?!!ketuk batu tu..gaknye nak ukur bape tahap kepejalan nye eh..
 haaaa ni posing dari Rayyan..da pandai posing da ko!..
 lagi skali..siap tukar pose weh..hehehe...muke kasik senyum sikit..
 hadussss...en suami pun ok...
 ini gelagat Rayyan..dia soh aku dok mcm dia posing tu..pastu dia amik gambar gune kamera lego dia..hehehe...celoteh keypochi tu...
 3 of us..in shadow..aku siuke gambar ni..:-)..
 opsss umi aku ni pun pencinta sejarah..
 pastu, kitorang turun..g tengok meriam pulak..
 puas la cerita kat Rayyan..pasal meriam buluh ni..start la mate dia terkebil kebil nak faham kan le konon tu..

hmmm lepas tu g mengukur Mahkota Parade pulak..hehehe..kepenatan panjat bukit bukau..jalan pun takder mood..apetah lagi nak amik gambar..

da puas hati..release tensi..balik uma....

da daaaaa....belum habis lagi coti coti hilang tensi punye citer ni tau..

da klik iklan?!! u klik... i klik u back!...

da daaaaaaa...

8 comments:

amiey lee said...

wahh jalan2 melaka
pergi melaka tak penah bosan kan..macam2 ada...
kita naik dah monorel tu.. masa tu malam..syok la sbb nmpak jelas kampung motern tu...

ummirayyan said...

amiey:..haah..mcm2 ade kan..tak puas jalan kejap kejap jer..ritu keje kat melaka 2tahun takder lak menda menda tu..maju da melaka skang ni..
owh..malam eh..cantik gak..lampu lampu tu..

iizla said...

bestnya jalan2 melaka. saya selalu plan ngan hubby nak jalan2 sana, ntah bila lah leh sampai agaknye :(

Mak Izz said...

always love historical place like malacca & penang (tp makcik x pernah jejalan penang lagi) wah.. skeaping kaw! aku pn pasang impian nk jejalan melaka lg, hopefully ms tu farizal redha dgn impian aku. haha...

*umi nampak sihat dan ceria!

ummirayyan said...

ehh ade tetamu baru la..welcome Iizla..ingatkan mak izz td..

iizla:..melaka best..g la jenjalan kat melaka tu..mcm mcm ader..

ummirayyan said...

mak izz:..hmm ni baru mak izz..
hamboi..speaking ko..
owh..sorang pencinta sejarah..sorang pencinta alam..gud kombinasi..tapi tak serasi..camner tu?!!

ok ok..aku doakan impian ko tu tercapai..wah, nak jalan2 eh ngan pakwe eh..hehehe...

alhamdulillah..umi sihat walafiat..memang le happy, suke jalan2..

watyz said...

o..gi jalan2. x sempat nak jumpa ko kan. aku suka naik cruise tu memalam..cantik...

ummirayyan said...

watyz:..haah tak sempat jumpe kan..biase la,kitorang kalo balik melaka ni memang penuh plan..
kalo jalan time malam kang tak nampak pulak bunga raya GIANT tu..hehehhe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails