26 September 2011

Setelah Beraya Sakan!!..

Assalamualaikum..Salam Sejahtera..Salam Bahagia..Salam Ceria..Hai Semua..

hmm hamek ko, tak menyempat nyempat nak kua entry citer sebelum & semasa hari raya pun, terus keluar entry setelah yer..hhheehee...memang beraya sakan kan sampai si Rayyan ni batok selsema la..

ni cerita Sabtu yang baru je lepas, Jumaat malam, dia terkokol kokol batok sampaikan setiap jam bangun sebab tekak tak selesa & keadaan hidung yang berhingus tu..tersumbat!!..so kitorang decide g kinik Kasim utk amik cek & amik ubat..

sampai je kinik..(siap g beratur sebelum kinik bukak tau..sbb kinik ni slalu ramai..tak koser aku nak tunggu lelama..)amik no giliran..yeayyy no 5..amik je no, aku terus balik umah, amik si Rayyan yang telah walid dia siapkan tu..sampai je kinik, da no 3..maka melepakking le kitorang kat kinik tu..seb bek tak le lama nak menunggu angka 5 tu..hehhee... tapi...sempat gak la si Rayyan ni muntah hijau kat depan kinik tu..abis kene seluar aku..saboo..lap dengan wet tisu je..bau tak hengat...sabooo lagi..tiba je giliran, biase la, nurse tanye..sakit ape?!!kenapa?!!..kebetulan si rayyan batok, so nurse tu kate teruk sangat batok dia ni..tapi tak demam..hmm kire si Rayyan ni kuat antibodi nye..aku senyum je la..nurse tu kate, banyak kahak pekat & cadangkan rayyan amik gas..utk cairkan kahak tu..

sebenarnya, aku agak keberatan memandangkan kes kes lepas..( ini kali ke4 rayyan kene hidu gas) si Rayyan ni akan melalak tak sudah macam orang kene geget je..sudahnye duit melayang sebab takder efek pun..(biasa lepas hidu gas kahak cair dengan cepat..pastu akan termuntah le)..aku tanya Rayyan dulu..tanye cam ni:..rayyan nak tak bau gule gule kat sini..sambil tunjuk penyedut gas tu..tup tup..dia nak wehhh..hmm nurse tu terus le masukkan kan ubat (aku lupe la nak tanye name ubat tu..)..on kan & terus je si rayyan tu hidu...sempat gak le aku snap gambar dia..hehehee..blogger le kate kan..

ni buat muke kesian le ni..hmmm..
selesai je, nurse tu bagi 2 batang lolipop kat Rayyan..sambil kate gud boy gud boy..Rayyan pun suke le..sepantas kilat, soh aku bukak, haippp...jumpa doktor dulu...pastu baru boleh ehhh..hehehe..masuk je bilk doktor..si Rayyan panggil ATOK kat dokter tu..Atok, ayyan ade ni..(sambil tunjuk lolipop..) yang kelakar nye doktor tu melayan...ye ye..ni TOKWAN..hehhee..dalam hati, perli mak pak nye tak ajau ke..g kinik nak jumpe doktor, bukan atok..eiiisehhhh..aku pun betolkan le..rayyan ni bukan atok, ni dokter...hmmmm...rayyan pun ikut le..ok, lepas da cek napas, tunjuk graf & sembang skit..tQ kat dokter tu..zasss..kelau & tunggu ubat jap..heheehhe..

RM55 utk 4 ubat ni..termasuk ubat hidu gas tu..huhhh..mesti kotang kate murah kan!..owhhh tidak sebenarnye, ini adalah harga yang mahal..sebelum ni (maklum le..kinik ni panel seisi keluarga aku & en suami sejak azali yer..)harga nye tak pernah mencapai puluhan ringgit sebegini..bile ditanya kenapa ubat doktor skang ni mahal, doktor tu kate ubat ni baguihhh, dari France..dari Jerman..tak der dadah..(siap bagi website lagi soh aku cek..)

wooo..patot le..-sesape yang rajin tu, gugel je nama ubat kat bawah ni..baru tahu eh..

hmmm lepas terbang melayang RM RM walid tu..kitorang sesiap nak g open house...hehhee..selagi tak habis raya kan..

nak tahu kitorang ke open house maner?!!!...tunggu yer, pasti aku create entry baru...

cayang korang...

6 comments:

watyz said...

mmg kalo amik gas batuk akan lega ek? kahak cepat cair? anak aku batuk dr sblm puasa x baik2 la...

ummirayyan said...

watyz:..lege le tu..pas da sedut, mesti muntahkan lendir tu..pastu batok tu pun kurang la..try le..

Maya Lisa said...

alahai ~ kesian nyee ~~


takpe takpe ! semangat semangat !!

ummirayyan said...

Maya:..itu la..kesian,kesian gak..semangat tu yang penting..hehehe...

Mak Izz said...

kesian kt rayyan. terok eyh batuk dia? sampai terkokol2, sampai termuntah2, sampai kena sedut gas. aduhai... kesiannya. rayyan jgn minum es tau! dgr ckp umi dgn walid. aku doakan rayyan cpt sembuh. payah bdk2 batuk teruk ni, tdo malam terganggu nt asik meragam je. kesian gak kt ko & FK.

*walaupun anak x sht raya tetap on. hihihi..

ummirayyan said...

mak izz:..tak minum ais pun,kalo bagi..dia sendiri reject..hmm tak tau le..

*aktiviti itu mesti...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails