17 October 2010

::Sedih La Pulak::

aduh...shahdu lak petang petang nih..
lonely without lovely hubby n lil rayyan..
rayyan da balik melaka..sedih tengok rayyan time antar kat kete atok nye td..cam tak puas ngan ummi n walid nye je..my lovely hubby lak tak der..keje..hmmm..kesorangan la aku hari nih..
hmmmm...perghhhh..1hari samapi 2-3 entry..terror aku..ye la..tanpa ganguan c ebot tu la..kalo dia ader..jangan harap le aku nak beronline..blogwalking..tak sempat nak bukak beg..dia da dok depan aku..siap tolong angkat beg la..
hehehehe..nak kate aman dia takde disisi tu memang la aman..tapi tak best r..aku rela berhiruk pikuk ngan dia dari dok bersendirian tanpa dia..sabar ye rayyan..2 minggu lagi ummiwalid datang amik rayyan eh..ummiwalid ader misi nak dijalankan nih..heheheee..
hmmm ape lagi..line clear..update ape yang patut la..

ni bekalan stok EBM untuk rayyan sepanjang 2 minggu rayyan di kampung..120 pack..insyaallah..cukup...

ini je yang tinggal di peti ais kat rumah..huhhh..kene kumpung lagi nih..keep on pumping..hmmm..kat opis ader lagi...yeay....


::Sepagi Di Tasik Permaisuri::

Memandangkan rayyan ade kat KL minggu ni..& jap lagi nak punbalik melaka..aku pun bawa la Rayyan bersiar siar di Tasik Permaisuri sambil bekfas kat situ..
lagipun nak menorai motobike yang walid dia belikan hari tu...

video

video

mamam lu sebelum main...berselera sungguh kalo nenek yang suap...kalo ummi yang suap..semut je la yang makan...

vroooommmm...vrooooommmmm...

posing jap ngan moto nih...


video

da puas vroommm..vrooomm..jalan jalan jap kat tepian tasik tu...konon nak le bagi ikan ikan tu makan..tapi lupe nak bawa roti...tak der rezeki la si ikan...

tunjuk ape tu rayyan?!!

konon2 bendera berkibar la tu...

gambar ni rayyan betol2 depan kamera..sambil tu dia kate..pattt(cepat)..soh aku snap gambar nye..

shaaaayang ummi nih...manje manje la pulak...
petang nih rayyan nak balik kampung da..ummi walid nye nak ade misi yang perlu di jalankan...jeng..jeng..jeng...misi pe tu ye...tunggguuuuu.....

::MUJAHID WAFIQ BIN MUHAMMAD AZARUL::

hohohohoohh...
saya da ade name yer...
hmm.. ingat tak entry yang aku wat pasal adik aku nye anak tu..aritu 1st day dilahirkan..name nnye masih tak dipilih lagi..skang ni da ada...MUJAHID WAFIQ..Pejuang Yang Berjaya maknenye tu..
ni gambar the latest (10.10.10) aritu..kebetulan balik melaka sebab nak antar stok ebot aku..hmm bawak la umibuyah g tengok cucu baru nye..ape lagi..zassss...amik gambar le...

konon nak wat potrait shot..tak bawa props pulak..baju itam tu da betol da..background nye je spoil...adehhh...
uwwwwaaarggg.....ngantok r...
silau la...
 abang rayyan shaayang skit ye Wafiq..
rayyan pun sebuks menerai topi tecik tu...dulu2 dia pun pakai gak topi tu..turun temurun..
nak mencubit la tu...geram kat wafiq ye rayyan..
omei wafiq..


p/s:..ummi wafiq:...breastmilk is the best milk for your baby..hopefully u BF ur baby exclusively ye..

09 October 2010

::Ebot da Pandai::

tengok la gambar kat bawah nih..ebot aku nih da pandai nak memakai seluar dengan sendiri nye..geram betol aku..orang nak cepat siap kan dia..ni tak..dia wat keje dia dulu..aku biar kan aje la..time ni la dia nak belajar sesuatu yang baru kan..leh explore macam2..pastu macam2 imiginasi la tu..pastu da nampak aku pakai tudung baru dia soh aku pakaikan..
mase nih panggil nenek..mintak tolong la tu..

gigih pakai sendiri seluar tu...betol pulak tu...semakin membujang la anak ummi walid ni ye...

::Stok EBM Terkini::

yooo...dalam ni bukan nasi lemak ke hape eh...dalam ni ada....jeng..jeng..jeng....(gambar bawah)termos nih aku pinjam opismate aku nye..pening gak kepala macam mane nak bawa EBM kalo tak der cooler box tu..(cooler box aku ader kat kg la..)nasib baik ader termos nih...alhamdulillah..syukur..Allah permudahkan urusanku..
ape eh?!!!!hehehee....

EBM stok ar rayyan la...meh sini aku habaq mai..EBM ni aku bawa balik dari opis..maklum la..penuh sarat barat SI aku dalam peti ais kat opis tu..orang lain nak tumpang pun segan...hehheee..skang nih untuk memudahkan kerje..aku masukkan EBM yang bertarikh 1-15hb dalam 1 beg plastik besar..pastu aku tagging la cam kat gambar nih..senag beb..takder la kes..bile bukak peti ais je..luruh gugur smue EBM..hehehee..

ni EBM yang da aku tranfer kan kat dalam peti ais umahaku..peti ais uma aku da kosong skit sebab rayyan aku da post kat kampung untuk bulan nih..ader project baik punye...hehheheee...

taraaa...ni stok terkini EBM Ar rayyan...peti ais kat opis pun macam ni jugak penoh nye..(pasni kene tumpang peti ais kat kedai abg Doby nih..)huhuuuuu...
ps:...esok nak balik melaka..nak anta EBM kat rayyan...banyak pack untuk seminggu...

entry ni bukan untuk menunjuk2 riak ye...hanya sekadar inspirasi aku..

08 October 2010

::Aku Suke!!!::

yeayyy....tajuk pun aku suke kan...so...aku suke laa....la la la...
hehehee..cube korang suke..nape aku suke sangat ni
...camni..bukan nye aku menang contest ke..dapat adiah dari en suami ke..gud news ke..smua nye tu tak betol hokeys...heheheee..
gimik je lebey...sebenarnye..entry ni aku nak wat last week..nak ikut kan lepas aku balik dari outstesen la..Awal bulan ariitu aku telah ditugaskan untuk membuat liputan Foto Kat UUM Sintok Kedah..seminggu gak r..ape lagi..peluang nak tambah pengalaman la..aku pun pergi la..memandangkan aku kene pergi ke Sintok tu sensorang & bawa kete sendiri..rayyan debot tu harus la aku bawa..da bawa rayyan..kene la bawa mak aku..kalo tak sure aku tak wat keje nye..dok melayan debot tu je la keje nye..so kitorang bertiga la travel ke Sintok tu...
oookey..asalnye nye aku nak citer pasal aku suke sangat ni kan..heheee..aku suke sangat sebab..hmmm sebenarnye mase aku outstesen tu..aku tak der la suke mane pun..da la kene drive sendiri..naik kete sendiri..pastu yang aku tak suke nye dok hotel yang takder peti ais..mahal gak hotel tu..frust betol that time..tapi nak wat camne..itu je yang tinggal..so aku pun plan la jadual mengepam aku..ye la tak nak terbuang lak...ia kene la tele ngan time minum si rayyan tu..hmm..tak leh nak skip la cam tu..huhuhuuu..tak pe la..aku redha..untuk yang terbaik untuk anak aku..sebelah hotel aku tu ade kedai 24jam..Ustation kalo tak silap..aku pun terpikir nak tumpang peti ais kat situ..pagi tu..biase ne aku pakan dapat lebih hasil nye..so kene la simpan..lagipun nak bekukan cooler pack lagi..dengan selamber..aku g kat kaunter tu..terus aku cakap..dik..akak nak tumpang peti ais ye..nak simpan susu anak akak nih(sambil tunjuk la)..budak cashier tu tercangak2..nape kene simpan susu tu dalam peti ais kak?!!so aku pun explain la kat dia...bla..bla..bla...paham kot budak tu...siap offer lagi..akak nak simpan kat frozen ke kat chill..kalo kat frozen..kat belakang(sambil tunjuk peti ais aiskrim)..kalo yang chill yang tu la..(sambil tunjuk peti ais can beverage tu la)..so lege la aku...aku suke...aku decided nak simpan susu rayyan kat frozen..thanks yer dik...hehehee...mode happy sepanjang hari..yuuhuuu..mane tak nye..kalo tak der peti ias tu la..camne nak beku kan cooler pack..kalo takder cooler pack tu nampaknye kene la aku mengepam mengepam mengepam time keje tu...ooo...no no no..tak boleh wooo..aku sanngat efision time keje ye...heheheee..tak der mase beb nak mengepam tengah2 padang panas tu...walaupun aku tahu..melengah2 kan time pam ada SALAH..(bagi aku ye..)tp terpakse eh..mujur la ader peti ais Ustation tu kan..alhamdulillah..Allah Taala mudahkan urusankan sepanjang outstation...
hehehheee..itu la pasal nye aku suke sangat...la laaa laaa..


ni stok ebm rayyan kat Ustation tu..kelakar je..tiap kali masuk kedai ni..cashier nye bertukar orang..tukar shift kan..so kene la aku explain balik...
ops..lupe lak nak citer..2hari ok kat otel yang takder peti ais..kitorang check in lak kat hotel yang ader peti ais..tumpang gak..peti ais nih diorang wat jual air..huhuhhh...selamber je kan..bile aku explain kat receptionist tu..dia terus kate..ok kak..boleh..tapi tampal no bilik nih kat beg tu ye..yeayyaa...aku suke...

ps:..tengkiu kat adik yang keje kat UStation tu..ngan receptionist kat hotel tu..
sanggup ape saje untuk si kecilku tu..
moral of the story:..ape ape pun boleh..yang penting ade kemahuan dan semangat..


::TAHNIAH AYAHCHIK & DILLA::

Yuhuuu...
meh sini cepat cepat..Fresh From Oven nih...huuhhuuu...
layan gambar duluu..last nanti aku citer eh...








 adik beradik..ipar duai..yang datang melawat...
tahniah bangchik & dilla..

huhh..best kan tengok gambar...hehehee mesti korang tertanye tanye..anak sape la pulak nih kan..bukan anak aku yer..tapi anak adik aku..anak buah aku la..

baby comel ni masih belum ade name lagi..mak ayah nye tak tau pilih yang  mane 1 nama yang sesuai..banyak sangat pilihan nye..mane tak nye..mak nak name ni..ayah nak name tu..tu belum masuk pilihan nama dari nenek & atok ye...hehheee..mokder pun nak pilih la name la..boleh?!!!
ok la...camni citer nye..pepagi td aku dapat message dari adik aku ni yang kate nye isteri nye da masuk spital..doakan agar mudah proses bersalin...wahhh..aku pun terbayang la muke baby comel adik aku nih..camne la dia eh..alaaa..tunggu la 10.10.10..cantik date ni kan..hmmm tak sabar nak tgk..tup tup..tengahari tu aku dapat lagi message..kate nye isteri dia da selamat bersalin..baby boy..wahh..aku pun suke r..leh kawan ngan rayyan ebot aku nih..aku pun ape lagi..plan nak tgk tghari tapi sempat sebab aku ader job kat Pullman Putrajaya..so kene jalankan tugas dulu ye...abis keje..ape lagi..aku pun pecut la ke spital..

yeayyy..dapat gak tgk baby tu...chomel sangat..baby boy..3.5kg..normal..
meh citer lagi...biase la..sampai je spital..mak mertua adik aku ade..aku borak2 la ngan diorang..agak nye aku bercerita nganbersemangat kot..tetibe baby ni nangis..baby tak suke dengar kuat2 ye..hehheeee..mahap ye..mokder mu ini memang keypochi...yuhuuuu..so dengan sedar nye la..aku slow slow la volume utk bersembang tu..terus senyap sepi melayan lena si baby tu..kelakar je..
moral of the story..kat spital kontrol sikit adap ye acik rose oi...heheheee..

anyway..tahniah kat bangchik & dilla..semoga kehadiran orang baru dalam hidup kamu bertambah la kebahagiaan nye...tanam kan semangat utk menyusukan baby tu sepenuh nya..

ps:..memang berharap sangat supaya dilla menyusukan anak nye exclusively..atlease 6 bulan pertama tanpa sebarang cecair lain kecuali SUSU IBU...ye la kan..SI ni kan adalah makanan terbaik baby..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails