02 February 2010

::Outstation Lagi::

yuhuuu..
outstation datang lagi..kali nih bukan oversea..ni dekat je..outstation kat kampung halaman..melaka bandaraya bersejarah..lama gak oo..lebih kurang seminggu..3hb hingga 8hb februari ni..lame ei..
skang nih tengah busy menglist barang utk dibawa bersama...sambil list..sambil updated blog..

setiap kali outstation aku mesti memikirkan beberapa perkara yang kalo boleh tak menyusah kan orang..aku susah takper..tapi kalo da terpakse..nak wat cam ne kan..terpaksa la menyusahkan orang..orang pertama..mak aku la..sebenarnye dia tak kesah pun..dia lagi suke..ade geng..hehehee..pikir pasal susu la..ade ke tempat nak pam nanti..susah susah sgt..kat dalam kete je la pam nye..nak simpan susu nih kat ne..mane tak nye nak kene pikul 2 beg..beg pam & beg kamera..pikir nanti rayyan nak makan ape..sempat ke aku nak masak utk dia..mujur la mak aku ade..so segala bagai itu akan ku serahkan kat mak aku..mekasih umie..itu semua kene plan taua..ingat senang ke cik senah oi..

memandangkan aku outstation ni hari kerja..en suami tak dapat la menemani aku..tak kan la nak amik cuti semate nak teman kan isteri terchenta kot..tak perlu k..aku g bekerja..bukan makan angin..kalo outstation pada hari cuti..sudah tentu aku akan heret en suami ikut sekali..macam outstation kat PD last year..sebelum tu outstation kat Perak pun aku angkut Rayyan n mak aku skali..(Mase tu aciks lom jadi lagi blogger..so tak der la gambar ye..)

setelah dipikir panjang.. aku akan bawa sekali anak tercinta ke sana kumari utk outstation sekali..mak aku pun tak ke mana..dok umah aje..rayyan akan ditinggalkan la..rayyan dok ngan nenek tau..dont notty notty..dont cry cry k..nanti ajak atok mngeteh..atok da ade jeep tu..leh walk2..

walaupun aku bawa rayyan sekali..stok susu aku mesti kene bawa gak..sebab jadual keje yang padat..takut tak sempat pam..kalo sempat pun mesti balik da basi stok tu..iye la..mengikut kiraan matematik aku..icepack tu hanye bertahan 8jam je..sedangkan waktu aku bekerja lebih dari 8 jam..7pagi 11malam..nampaknye..hasil tenusu ku pada siang hari kene la di buang..wat baja pokok betik mak aku pun ok gak kan.. sayang beb nak buang walaupun stok susu masih meriah..

ok la..nak membusy kan diri utk mempack barang2 keperluan..

semoga segala urusan ku Allah permudahkan..
hamba mu ini hanya merancang..Kau yang menentukan..

gambar mase keje luar kawasan..walid bg mamam kat rayyan..ummi sibuk keje..wedding photoshoot..
selagi boleh di bawa..akan ku bawa anak & suami ke masa saja..

1 comment:

permata hati said...

heheheh tgk ros asik outstation kuat semangat emy balik..hehehehe hmmm ros emy dh 4 bulan pregnant, takut la plak nak pikir time bersalin tu..huhuhuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails