25 September 2010

::Aidilfitri 2010 Part 1::


Hmmm..yeayyyy..hari ni hari raya..(kononnye 1 syawal la ni ye..)


Masih mood raya lagi..raya kan sebulan..(iyeke??)

Pagi raya..biase la..saya yang beranak kecil ni tak dapat la mennuaikan solat sunat aidilfitri tu.. bukan tak mahu mendidik.melatih dari kecil..melentur buluh biar dari buluh nya..tapi saya ada alasan tersendiri..diantaranya..Rayyan masih kecil..tak tahu ape yang dibuatnya..kalo time kite sembahyang..saya risau dia akan menganggu jemaah lain..paling saya risau..dia keluar dari masjid..aduh..tak boleh dibayang kan la..maklum la..masjid di kampong biase nye di tepi jalan..pagi raya hari tu..rayyan bangun lewat..semua orang da siap..dia tak bangun lagi..heheheee..alasan kah itu?!!walaupun tak pergi menunaikan solat sunat aidilfitri tu..saya ikuti dengan menonton siaran langsung di tv1..tak mahu ketinggalan khutbah aidilfitri la..

Sementara menunggu selesai solat sunat tu..kami pun bersiap sakan la..memakai busana merah kami..

ni gambar lepas solat raya ye..

Selesai solat..kami bermaafan sesame sendiri..ipar duai..adik beradik..umi & buyah..bermaafan..sambil mengumpul duit raya..heheheeee..
umi buyah = nenek atok


 walid & rayyan


 nape la budak omei sorang nih.. suasana di rumah kami di pagi raya

Aktiviti rutin selepas selesai bersalaman bermaafan..ialah…..mengambil gambar..posing posing…huhhh..best nih..biase la..photographer tetap..saya ..

So layan la gambar2 ni ye..

Sekian saje untuk Aidilfitri 2010 Part 1 ni ye..
tunggu entry untuk Aidilftri 2010 Part 2, 3,4,......hehheeeee...
raya kan sebulan..harus la ada banyak part gitueww...

yuhuuuu..entry ni sepatutnye dipublish kan 3hari lepas..tapi tak publish rupenye..saya hanya tekan butang saved aje..huhuuu..kesilapan teknikal sungguh la...


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails