19 October 2009

::Rayyan @ 9 Month Old::

16hb yang lepas..besday rayyan yang ke 9 bulan..ehehh..tiap tiap bulan celebrate besday ek..xpela..
sok da setahun..xkan nak celebrate kat umur setauhn 1 bulan kan..bile da masuk setahun..da xder da la entry besday month kan..
hmm...rayyan umie nih da 9 bulan..skang nih rayyan:
1) ada 3 batang gigi..
2) pandai nangis/mgamuk kalo kita amik barang yang dia tgh syok syok belek tu..
3) nak bejalan kot..asyik2 mrangkak..g kat tepi tepi sofa..kepala katil..berdiri pastu jalan (tangan x lepas pegang la)
4) makan pun da ke solid food..aku masak bubur nasi pekat2..blend pun ala kadar je..xnak hancur sangat..sbb rayyan da pandai nak mgunyah..

mule mule senyum..pastu da start mgeliat liat badan dia..last last terus mnangis..walid dia pakse bukak mulut utk tunjukkan gigi yang segan baru nak tumbuh tu..
dan yang paling penting..rayyan still minum susu ibu..walaupun x direct..botol pun botol la..aku rela jadi pengepam tegar daripada biarkan anak kesayangan ku minum susu lembu..

1 comment:

permata hati said...

waaa congrats rose.... masih menyusu...emy tak byk susu..kalau pam kat opis masa umur sarah 3 bulan pun baru dpt 2 botol susu je..huhu

tapi alhamdulillah smpai skrg masih ada tuk sarah nenen petang smpai pagi soknye..siang mak emy jaga dia minum susu promil...

wahh dh tumbuh gigi...sarah blum lagi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails