01 December 2010

::hehehehe...melbourne lagi::

jangan marah yer..sekadar untuk berkongsi pengalaman..prooomiseeeee this is last post...
petang terakhir kitorng di Melbourne City..Australia..lepak sambil menghirup udara sejuk yang segar di tasik berhampiran dengan hotel kitorang..

perbezaan masa..jam tangan atas(tangan en suami)..jam 3.10ptg waktu malaysia..jam tangan bawah(tangan saya) jam 6.15ptg waktu Australia..perbezaan 3jam sahaja..di sini waktu siang nye lame..jam 8 malam pun masih terang macam 6ptg..
en suami berehat jap di stesten train sebelum ke airport..beg dari malaysia 3 je..balik dari Aussie..bertambah tambah..besar lak tu...hadoi...
di airport sebelum cek in...ada ape dalam baju...hehee..pumping session tak dilupekan sepanjang saya disana..cume hasilnya tidak dibawa pulang kerana tidak ada peti ais di hotel kitorang tu..hotel murah kan..
inilah yang sangat2 berjasa pada kitorang sepanjang 8hari kitorang kat sana..
angkut segala bagai makanan dari malaysia..sape2 yang nak bawa bekalan dari malaysia/kampung halaman mesti declare ye..semua peraturan tu ader di bagitahu mase dalam flight..sila patuhi..

kat sana tak jumpe pun moto murah2 ni..semuanye berkuasa tinggi..en suami admire moto ni..
aiskrim wall's from Aussie..atas nasihat/recommended dari seorang teman..ros..ko da sampai sane mesti try wall's tau..lain ngan malaysia nye..so kitorang pun try la..perrggghhhhh..memang sedap..gred sama dengan BR31..baskinrobin31...3scoop AUD9= RM27.fuhhh...
mem
memang sdap..

nice lighting...subhanallah..kuase Allah Taala..

suke dengan senibina bangunan disini..teruja dengan tiang2 yang banyak itu..

perhatikan betol2 ape yang tercata kat dinding tu yer..paham paham sendiri ok..

huhuuuuuh...tamat sudah cerita sepanjang 8hari 7 malam kitorang di Melbourne Australia...terlalu banyak kenangan pengalaman yang terindah mahupun tak indah sepanjang journey kitorang..memang cantik..sejuk..di sana..terima kasih en suami yang membiayai tiket penerbangan & penginapan..rupenye ini la hadiah hari jadi aku ke 28..(on advanced mase g ni)..speechless...
rayyan:..nextrip kite ummi walid bawa rayyan yer..sebab rayyan da besar...

2 comments:

yantz-yeem said...

wahhhh best2 nih...nak kumpul duit gaks le...hahahaha....

Butterlate said...

perghh...best.
p/s:kasut tu byk berjasa kan...:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails